Telenor lanserer bredbånds-telefoni

Oslo (NTB): Telenor lanserer onsdag telefoni over bredbånd. 70.000 nordmenn er allerede kunder hos andre bredbåndstelefoniselskaper.

Onsdag kommer endelig Telenor på banen, lenge etter at et tosifret antall selskaper har inntatt det samme markedet.

- Vi lanserer onsdag og leverer fra 11. april, sier Telenors informasjonssjef Atle Lessum til Aftenpostens nettutgave.

Han vil ikke si noe om Telenors prisstrategi.

Fordelen med bredbåndstelefoni (IP-telefoni) er prisen. Noen selskaper har fast månedspris og gratis bruk. Med bredbåndstelefon foregår telefonsamtalen over internett, ikke telefonlinjene.

Hjemmetelefonen kobles til internett med en adapter. Forutsetningen er at husstanden har installert bredbånd. 30 prosent av norske hjem har i dag bredbånd, men 90 prosent har mulighet for å koble seg til, ifølge Post- og teletilsynet.

Telenor har lenge skodd seg godt på tradisjonelle hjemmetelefoner med fastlinje, men antallet fastlinjekunder har falt jevnt og trutt de siste årene.

Ved årsskiftet hadde 50.000 nordmenn bredbåndstelefon. Dette tallet hadde ifølge Norsk Telecom økt til 70.000 i februar, og mot slutten av året er det ventet at tallet kan ha passert 200.000.

- Det foregår en stille telerevolusjon i Norge, sa Post- og teletilsynets direktør Willy Jensen til NTB i februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer