Telia skrur opp bredbåndsprisene

Økte hastigheten i sommer, nå følger prisene etter.

SLUKTE GET: Telia kjøpte Get og nå har de slått seg sammen. Bredbåndskunder hos tidligere Get er nå blitt Telia-kunder. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SLUKTE GET: Telia kjøpte Get og nå har de slått seg sammen. Bredbåndskunder hos tidligere Get er nå blitt Telia-kunder. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Tek setter Telia, som Get nå er en del av, opp prisene på sine vanlige bredbåndsabonnement fra 1. desember.

Hvor mye prisen øker, kommer an på hvilket abonnement du har. På det meste er prisøkningen på 40 kroner. Det raskeste abonnementet går ikke opp i det pris i det hele tatt.

– Det er rundt 200 000 kunder i eneboliger og borettslag/sameier (som har et produkt i tillegg til den kollektive avtalen) som får denne prisjusteringen. Størrelsen på prisjusteringen varierer noe basert på produkt og avtaleforhold, sier Daniel Barhom, informasjonssjef i Telia, i en kommentar til Tek.

VARSLET PÅ E-POST: Telia har sendt ut e-post til kundene hvor de informerer om "endringer i bredbåndsabonnementet". Skjermbilde: Dinside.no
VARSLET PÅ E-POST: Telia har sendt ut e-post til kundene hvor de informerer om "endringer i bredbåndsabonnementet". Skjermbilde: Dinside.no Vis mer

Slik blir de nye prisene

Telia har i dag fem ulike bredbåndsabonnement, og de nye prisene blir som følger:

  • Bredbånd 100: 529 kr - opp 40 kroner til 569 kr
  • Bredbånd 250: 629 kr - opp 40 kroner til 669 kr
  • Bredbånd 500: 699 kr - opp 40 kroner til 739 kr
  • Bredbånd 750: 769 kr - opp 30 kroner til 799 kr
  • Bredbånd 1250: 999 kr - ingen prisøkning

Prisene gjelder for kun bredbånd når du bestiller bredbånd sammen med TV. For bredbånd alene er prisene noe høyere, men prisøkningen per abonnementstype er den samme.

Kundemisnøye

Ifølge Tek er det ikke noen overraskelse at prisene settes opp, ettersom Telia økte hastigheten på bredbåndsabonnementene sine i sommer.

Det hører til sjeldenhetene at en prisøkning blir godt mottatt av kundene. I sosiale medier viser flere sin misnøye mot Telia.

- Vi økte hastighetene gratis i juli, men for å opprettholde kvaliteten i nettverket må vi øke prisen for å dekke kostnadene. Om ny pris og hastighet ikke passer for deg kan du kontakte oss for å endre til et lavere og billigere abonnement, skriver Telia som svar på Twitter-meldingen ovenfor.

Problemet for noen vil være at Telia ikke tilbyr et bredbåndsabonnement med lavere hastighet enn 100 megabit per sekund.

- Dessverre så har vi ikke noen lavere hastigheter enn 100 mbps som vi tilbyr per dags dato, men vi tar med oss ønsket om et lavere abonnement videre så de som sitter med dette vet hva som er savnet, svarer Telia på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer