TEMA: Multimedia i bilen

Det er definitivt slutt på tiden da CD-skifter i bagasjerommet vakte oppsikt. I 2006 dreier det seg om MP3, DVD, DAB, navigasjon, harddisker, samt fronter med USB- og iPod-tilkoblinger. Her finner du noen av de mest spennende løsningene.

Publisert
Sist oppdatert

Mens bilister i mange sør-europeiske land fortsatt synes musikkassetten er helt topp, er det helt andre ting vi er gjelder her i Norden. DinSide Data har flere ganger omtalt og testet DVD-løsninger for hodestøttene i bilen, nå ser vi oftere og oftere DVD-løsninger som er integrert i bilstereoen, med innebygd eller flip-down skjermer for takmontering.

Passer ikke i alle biler?

Og selv om det etter hvert er blitt vanlig med MP3-støtte i de integrerte anleggene som følger med nye biler, har de færreste støtte for GPS, DVD og andre videoformater, samt tilkobling av iPod og andre portable MP3-spillere.

Det er imidlertid sannsynligvis ingen grunn til å deppe av den grunn. Ønsker du å bytte ut den integrerte stereoen med mer sofistikerte løsninger fra produsentene av audio/video-utstyr, er sjansene store for at disse også har adaptere som gjør det mulig å installere anleggene i nettopp din bil.

Fra 700 til 38.000

Anleggene behøver ikke å koste skjorta, det billigste vi fant med MP3-støtte og USB-inngang for tilkobling av minneplugger og håndholdte MP3-spillere, koster under 700 kroner flere steder. Skal du ha løsninger fra de mer anerkjente produsentene, inkludert videostøtte, må du derimot belage deg på at tusenlappene forsvinner fort. Det dyreste anlegget vi fant, kostet 38.000 kroner, og inkluderte både ekstern skjerm, GPS-navigasjon og DVD-støtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer