Temperaturer og støy

Vi testet prosessorene med standardviften som fulgte med. Det er ikke alltid det smarteste valget.

Publisert
Sist oppdatert

Spesielt viften som fulgte med den billige Celeron-prosessoren frarådes på det sterkeste. Den støtter ikke hastighetskontroll, den kjører rett og slett på full guffe (mer enn 2100 omdreininger) hele tiden. Slikt blir det støy av.

Vi ble også overrasket over at denne prosessoren ble så varm; med minimal belastning var temperaturen stort sett rundt 60 grader, men den føk opp i 80 grader under de tyngste belastningene. Ved å installere en vifte og større kjøler som fulgte med en Quad-core-prosessor, sank omdreiningshastigheten til 854 og temperautren oversteg aldri 74 grader - selv under de tyngste jobbene.

Så derfor: Velger du Celeron-prosessoren, kjøp en annen kjøler og vifte enn den som følger med.

Når det gjelder de to andre prosessorene var bildet et helt annet. E4500 var den kjøligste og stilleste av de to, rundt 36 grader ved lav belastning, og vifta gikk på rundt 1.000 omdreininger i minuttet. Selv ved de tøffeste belastningene oversteg ikke prosessoren 56 grader en eneste gang.

E8400 hadde helt lik kjøler og vifte, og omdreiningen lå på rundt 100 ekstra runder pr minutt. Men også den var knapt hørbar. Temperaturen under lav belastning lå på rundt 45 grader, og steg til 62 grader med maks belastning, uten at turtallet på vifta økte av den grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer