Terratec Cinergy 600

Terratec har en TV-løsning som også inkluderer radio, og i tillegg er programvaren både brukervennlig og rik på funksjoner. Litt for rik, kanskje...

Terratec Cinergy 600
Publisert
Sist oppdatert

Som de fleste andre TV-løsninger består Cinergy-pakken fra Terratec av PCI-kort, fjernkontroll med mottaker, og programvare. Tilkoblingen er TV-antenne/kabel, S-Video, koaks samt lyd ut og inn. På 600-modellene er det også inngang for radio, Cinergy 400 er den samme uten radiodel. Tunermodulen på kortet kommer fra Philips, det pleier å gi gode TV-bilder.

Vi har ikke testet radiodelen.

Installasjon

Det var ingen problemer med å plassere kortet i PCen, selv om det var litt trangt på grunn av antennekontaktene.

Programvaren var også svært kompakt, og tok vesentlig kortere tid å installere enn hos andre TV-kort vi har testet. Alt i alt en helt uproblematisk installasjon.

I bruk – rask og praktisk

Skanning av kanalene var rask og effektiv, også navnene på stasjonene ble registrert, med noen unntak.

Terratec Cinergy 600


Vi likte den enkle løsningen for å velge hvilke kanaler vi ville legge i favorittlisten, med to kolonner og knapper med piler til å flytte fra den ene til den andre. Et velkjent konsept, men vi har ikke sett det hos andre TV-styreprogrammer.

Både lyd og bilde dukket opp i høyst akseptabel kvalitet, med stereolyd der det fantes.

Terratec Cinergy 600


Dette er også den desidert raskeste TV-løsningen vi har testet, det tar bare 4 sekunder fra vi trykker på ”power”-knappen på fjernkontrollen til vi har bilde og lyd!

Terratec Cinergy 600


Vi likte også at når du klikker på stasjonsnavnet på kontrollpanelet, så åpnes det en liste hvor du kan velge kanal direkte fra listen.

Funksjoner i mengder

Det er en mengde innstillinger både for TV, opptak, lyd og stillbilder. Her er det store muligheter for å gå seg bort, med lange lister over formater, codek’er og parametere i disse.

Mange av valgene fungerer ikke, som for eksempel mange av codek’ene i opptaksfunksjonen. Det står svært lite om hva de forskjellige mulighetene er i brukerveiledningen, som er på CD i Acrobat-format. Siden alle codek’er som er installert på PCen dukker opp, er det dessuten nærmest en umulig oppgave...

Vi fant ikke ut en opptaksfunksjon med komprimering som fungerte i sanntid med vår Athlon XP2500+, men vi prøvde ikke alle mulighetene. Det kan nemlig ta sin tid, med hundrevis av alternative kombinasjoner...

Terratec Cinergy 600
Terratec Cinergy 600

Konklusjon

Denne løsningen har mange gode kvaliteter, både når det gjelder bildekvalitet, lyd og ikke minst fleksibilitet.

Er du glad i å eksperimentere og har en kraftig PC, er det sikkert mulig å finne gode opptaksinnstillinger som fungerer. Men sammenlignet med enkelheten og de utmerkede resultatene vi fikk med Pinnacles PCTV Pro, er Terratec sin løsning unødvendig kompliserte for ikke-tekniske brukere.

Men som ren TV-løsning fungerte Cinergy 600 perfekt og raskere enn alternativene.


Importør: Komplett

Pris: Cinergy 600 med radio koster 818 kroner på nettet, Cinergy 400 uten radio koster 578 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer