Terratec EW64XXL

Terratec var tidlig ute med å tilby en inn/utmodul for plassering i front på PCen. Vi har testet den kraftigste versjonen i EWS-serien, med integrert microWave synth.

Publisert

Terratec er et relativt lite firma som holder til i Tyskland, og utvikler en rekke lydkort i alle prisklasser. Utvalget spenner fra enkle kort for spill og multimedia, til kraftige PCI-løsninger beregnet på flerkanals opptak og avspilling.

Pakken vi har testet er "gammel", siden den ble lansert sommeren 1998. Den inneholder lydkort, inn/utmodulen og en omfattende sampling programvare.

Installasjon

Dette er det eneste ISA-kortet i testen, men det spiller ikke noen særlig rolle for funksjonen. Likevel er det et tegn på at konstruksjonen er av eldre dato. Sannsynligvis vil kortplasser for ISA ikke lenger være standard på PCer i løpet av neste år.

Det sitter en SIMM-plass for sample-minne på kortet, og denne kan ha en kapasitet på opptil 64 MB. Det følger med en 4 MB SIMM som vi måtte sette i selv.

Det største problemet med ISA og lydkort er først og fremst båndbredden, men det betyr ikke noe så lenge det er snakk om få kanaler som skal til eller ut fra kortet. Her mener vi separate kanaler på hver sin kontakt for tilkobling til en ekstern mikser. I dette tilfellet mikses lydkanalene fra et flerspors opptaksprogram i PCens minne, lenge før de kommer til ISA-bussen. Antallet inn og utganger i systemet er heller ikke så stort at det vil kunne bli problematisk. Det er først når vi kommer opp i over 16 samtidige kanaler inn og ut at vi nærmer oss problemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer