Xbox Elite Controller Series 2

Test: – Verdens beste spillkontroller

40 timer batteritid, USB-C, utskiftbare knapper og deilig gummigrep, men det koster å være spillkar.

VERDENS BESTE?: Det er få, om noen, spillkontrollere som kan matche kvaliteten til Xbox Elite Controller Series 2, mener vår anmelder. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
VERDENS BESTE?: Det er få, om noen, spillkontrollere som kan matche kvaliteten til Xbox Elite Controller Series 2, mener vår anmelder. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god spillkontroller kan bidra til å øke spillopplevelsen betraktelig. For er det noe vi misliker, er det kontrollere som knirker, er for lette eller har for trege og upresise knapper og spaker/triggere.

Etter inntoget i konsollbransjen på tidlig 2000-tallet er Microsoft blitt kjent for å lage noen av de beste spillkontrollerne på markedet. Den første, som ofte bare omtales som «The Duke», var på grunn av sin størrelse både elsket og hatet. Overgangen fra Nintendo 64- og den første PlayStation-kontrolleren var bokstavelig talt enorm.

Mange følte at den var altfor stor, og det var nok derfor Microsoft lanserte Xbox Controller S få år senere. Den var betraktelig mindre og traff en større gruppe en den første kontrolleren.

Xbox 360-kontrolleren bygde videre på Controller S, og den ble også godt tatt imot av PC-spillerne på grunn av den gode støtten i Windows.

Overgangen til Xbox One-kontrolleren, som kanskje er den beste på markedet (alt etter hvem du spør) var ikke spesielt stor, og spesielt var byggekvaliteten hakket hvassere.

Den virkelige kontrollerrevolusjonen for Xbox kom i 2015 med lanseringen av Xbox Elite Controller, med utskfitbare knapper og analogstikker, et gummigrep som økte komforten betraktelig og muligheten til å koble til ekstra styrespaker på undersiden. Tross prisen, som var over det dobbelte av standardkontrolleren, ble Elite-stikka ta godt imot, men kvalitetssikringen var ikke på sitt beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer