TEST: 10 Digitale videokameraer!

Det nærmer seg både 17. mai og sommerferie, og for å forevige minnene er det ingenting som er mer egnet enn et videokamera. I samarbeid med TV2 Hjelper deg har vi testet ti kameraer som ikke koster skjorta.

Publisert
Sist oppdatert

Teknologien går stadig fremover; også når det gjelder videokameraer. Ikke bare blir funksjonalitet og kvalitet forbedret - kameraene blir også mindre og billigere, og nå er det mulig å få seg et digitalt videokamera til rundt fem tusen kroner som duger godt nok for de fleste. Det var utenkelig for noen år siden.

Flere formater

Formatene som dominerer er først og fremst miniDV og DVD. miniDV-kameraene lagrer opptakene på miniDV-kassetter, som har en konstant bitrate på 25 Mbit/s i beste opptakskvalitet. Det er langt høyere enn DVD-lagring, der bitraten "kun" er på maks 8Mbit/s. I denne testen viste det seg imidlertid at det var andre forhold enn bitraten som var mest utslagsgivende for bildekvaliteten. Både optikk og signalbehandling er også betydningsfullt, og faktisk var det et DVD-kamera som stakk av med seieren i denne testen - mye på grunn av at støynivået i innendørsbelysning var bedre enn hos alle de andre kameraene.

Det skal dog sies at miniDV er å foretrekke dersom du skal redigere videoen på PCen; både fordi det er bredere støtte blant redigeringsprogrammer, og også fordi man i utgangspunktet både har bedre kvalitet på filmen og en bedre kompresjonstype å jobbe med. DVD-formatet har sine fordeler med at du enkelt kan ta ut plata og putte inn i DVD-spilleren hjemme, og det er også lett som en plett å kopiere filmene dine og gi til venner og familie. I tillegg trenger du aldri å tenke på spoling, hverken når du spiller inn video eller spiller av video.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer