TEST: 2,5" Flash-disk

Vi har tatt en titt inn i framtiden. De er små og dyre nå, men det vil endre seg. Vi snakker om flash-baserte "harddisker".

Publisert
Sist oppdatert

At lagringsmedia basert på mekaniske løsninger er i faresonen er det ikke tvil om. Det er ikke så lenge siden norges mest populære hjemmedatamaskin den gang - Commodore 64 - brukte kassettbånd til datalagring! Selv de som bare er oppe i 20 årene kan huske det.

Dagens harddisker har en pris, ytelse og kapasitet som vi ikke en gang fantaserte om den gangen.

Men det er ikke perfekt. Vi vil ha enda raskere løsninger og mindre strømforbruk, og da er det ikke mekaniske løsninger som er framtiden.

Tidlig fase

Vi har tidligere skrevet om spesielle utgaver av flash-baserte disker beregnet for spesielle brukermiljøer, som miltære, romfart, industri og transport. Disse er svært raske og har helt spesielle egenskaper med tilhørende vanvittige priser - vi snakker om flere tusen dollar.

Men det dukker også opp langt rimeligere utgaver, og vi har nå fått inn den første flash-baserte disken i 2,5-tommers format.

Flere utgaver

Disken vi har på testbenken kommer fra Transcend og leveres i utgaver på 8, 16 og 32 GB, og med IDE eller SATA tilkoblinger. Vårt eksemplar er på 16 GB med SATA I.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer