TEST: 3 rimelige PC-høyttalersett

Lyd på PCen uten å blakke deg? Vi har sjekket ut 3 rimelige alternativer

Publisert
Sist oppdatert

I dag er digitale og analoge utganger for surroundlyd standard på de fleste PCer, men de fleste klarer seg med stereo. StuePC-en er naturligvis koblet til receiveren i surroundanlegget med en digitalkabel, men for PCen i arbeidskroken eller arbeidsrommet, på barneværelset osv. er det som regel tilstrekkelig med et mindre anlegg.

Det finnes flatskjermer med innebygde høyttalere, men vi har aldri hørt noen slike som gir fra seg noe som minner om godlyd. Skal du høre musikk eller spille spill trenger du noe mer.

Men hvor mye trenger du?

Hvis du ikke skal plage/glede resten av husstanden med kaskader av lyd, men likevel få med deg hele toneområdet fra dypbass til gresshopper trenger du et toveis system. Dette består av en basskasse som er felles for begge kanalene og to satellitthøyttalere som tar seg av mellomtone og diskant for høyre og venstre kanal.

Du plasserer basskassa på gulvet og satellitthøyttalerne på hver side av skjermen. Hvis du ikke får satt basskassa midt mellom satellittene spiller det ingen rolle. Den jobber med så dype toner at vi ikke registrerer hvilken retning de kommer fra (innen rimelighetens grenser). Om den f.eks. må stå på venstre side utenfor skrivebordet spiller det ingen rolle. Plasserer du den i et hjørne vil den gjerne låte noe kraftigere, siden veggene ut fra hjørnet fungerer som en trakt for lyden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer