TEST: 5 lommekameraer med HD-video

Mange lommekameraer kan nå filme i HD-oppløsning. Vi har sett nærmere på hva du kan forvente deg av kvalitet fra fem høyaktuelle modeller.

TEST: 5 lommekameraer med HD-video
Publisert
Sist oppdatert

Videofunksjonen på digitale fotoapparater blir stadig bedre, takket være kraftigere prosessorer, optikk og bedre sensorer. Nye kameraer kan til og med oftere og oftere filme i HD-oppløsning.

Men hva betyr det egentlig at kameraet kan filme i HD-oppløsning?

Oppløsningen sier noe om hvor mange bildepunkter videobildet består av. Jo flere bildepunkter, jo flere detaljer og skarpere bilde er det teoretisk mulig å få med i videoen.

Mer enn doblet i forhold til DVD

Når et videobilde består av minst 1280 bildepunkter horisontalt, og minst 720 bildepunkter vertikalt, kaller vi det gjerne HD-oppløsning (720P). Det betyr at disse fotoapparatene i teorien burde kunne filme langt skarpere enn hva som vanligvis er mulig på digitale lommekameraer, og med mer enn dobbelt så mange bildepunkter som på DVD burde vel alt ligge til rette for super kvalitet?

Men så enkelt er det ikke. Andre forhold som optikk, signalbehandling og størrelsen på bildesensoren spiller også vesentlige roller for sluttresultatet. Lydkvaliteten fra den innebygde mikrofonen må man heller ikke glemme, den påvirker totalopplevelsen i stor grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer