Test: 52-tommer på nesetippen

For en tid tilbake skrev vi en artikkel om at Olympus Eye-Trek FMD-700 skulle lanseres i Norge. Nå har vi hatt den til test, og her er erfaringene våre med brillene som gir deg en følelse av 52 tommers skjerm.

Publisert

Olympus Eye-Trek FMD-700 koster 12.000 kroner inkl. mva., og det er veldig mye penger for et produkt som dette. Men produktet er likevel interessant. Hvis teknologien er bra nok, vil det helt sikkert komme produkter som er betydelig billigere enn dette. Vi har derfor testet brillene på spill, DVD-filmer og vanlig PC-bruk.

Ikke til vanlig bruk

Når du pakker ut brillene, er det bare å koble en boks til strømnettet og en kabel til skjermen og en til høyttalerutgangen, så er du i gang. Selve oppsettet på PCen må endres til standardskjerm med 800 x 600 piksler oppløsning siden det er dette oppsettet Eye Trek håndterer.

Det følger ingen programvare med, så du trenger ikke bekymre deg for konflikter verken med annen programvare eller maskinvare.

Da vi brukte brillene til vanlig surfing på Internett og skriving i Word, fant vi fort ut at dette er helt umulig. Brillene har rett og slett ikke god nok oppløsning til å kunne takle liten skrift, og hodepinen kom fort. I tillegg er det ikke spesielt behagelig at skjermen følger alle hodebevegelser. Dette er uvant i begynnelsen, men etter noen minutter går det bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer