TEST: 8 hodetelefoner med aktiv støydemping

Hvor mye må du betale for å bli kvitt støyen, samtidig som lydkvaliteten er god?

VALGETS KVAL: Etter å ha testet åtte hodetelefoner med aktiv støydemping er dommen klar: Styr unna de i budsjettklassen, men heller ikke blant de dyre er alt like bra. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
VALGETS KVAL: Etter å ha testet åtte hodetelefoner med aktiv støydemping er dommen klar: Styr unna de i budsjettklassen, men heller ikke blant de dyre er alt like bra. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hodetelefoner med aktiv støydemping har gått fra å være den forretningsreisendes bestevenn, til også å gjøre sitt inntog på arbeidsplasser med åpne kontorlandskap. Og det skjønner vi godt.

For ikke bare fjerner de bakgrunnsstøy når du er ute og reiser – de kan også dempe støy og forstyrrelser på kontoret.

Produsentene har selvsagt fått med seg den økte populariteten og tilbyr nå hodetelefoner med aktiv støydemping helt nede i 600-kroners klassen.

Det er billig.

Spørsmålet er selvsagt om de er verdt prisen, for frem til i dag har vår klare erfaring vært at du får den støydempingen du betaler for.

Men hva med lyden?

I tillegg til kvaliteten på støydempingen har vi selvsagt også bedømt lydkvaliteten, og det er de to kriteriene som har avgjort det totale terningkastet i denne runden.

Det betyr i praksis at vi ikke har lagt like stor vekt på styring, funksjoner og finesser, men der vi har reagert negativt eller postivit på enkelte elementer har vi likevel nevnt det underveis.

Det store spørsmålet er selvsagt hvor langt opp du må i pris for å få en støydemping som faktisk fungerer, samtidig som lyden er god, og tendensen i denne runden oppsummerer tydelig hva vi tidligere har vært inne på: Det er som regel en sammenheng mellom hva du betaler og hva du vår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer