TEST: 8 hodetelefoner med aktiv støydemping

Hvor mye må du betale for å bli kvitt støyen, samtidig som lydkvaliteten er god?

VALGETS KVAL: Etter å ha testet åtte hodetelefoner med aktiv støydemping er dommen klar: Styr unna de i budsjettklassen, men heller ikke blant de dyre er alt like bra. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
VALGETS KVAL: Etter å ha testet åtte hodetelefoner med aktiv støydemping er dommen klar: Styr unna de i budsjettklassen, men heller ikke blant de dyre er alt like bra. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hodetelefoner med aktiv støydemping har gått fra å være den forretningsreisendes bestevenn, til også å gjøre sitt inntog på arbeidsplasser med åpne kontorlandskap. Og det skjønner vi godt.

For ikke bare fjerner de bakgrunnsstøy når du er ute og reiser – de kan også dempe støy og forstyrrelser på kontoret.

Produsentene har selvsagt fått med seg den økte populariteten og tilbyr nå hodetelefoner med aktiv støydemping helt nede i 600-kroners klassen.

Det er billig.

Spørsmålet er selvsagt om de er verdt prisen, for frem til i dag har vår klare erfaring vært at du får den støydempingen du betaler for.

Men hva med lyden?

I tillegg til kvaliteten på støydempingen har vi selvsagt også bedømt lydkvaliteten, og det er de to kriteriene som har avgjort det totale terningkastet i denne runden.

Det betyr i praksis at vi ikke har lagt like stor vekt på styring, funksjoner og finesser, men der vi har reagert negativt eller postivit på enkelte elementer har vi likevel nevnt det underveis.

Det store spørsmålet er selvsagt hvor langt opp du må i pris for å få en støydemping som faktisk fungerer, samtidig som lyden er god, og tendensen i denne runden oppsummerer tydelig hva vi tidligere har vært inne på: Det er som regel en sammenheng mellom hva du betaler og hva du vår.

De beste kjøpene ligger i proffklassen

For skal du ha det beste av både lyd og støydemping må du fortsatt være beredt til å betale for moroa. Dessverre var det ikke gull alt som glimret her heller, men vi fant likevel to gode kandidater.

Gå rett til proffklassen: Best i test og ett anbefalt produkt!

PROFFKLASSEN: Philips er best i test, Bose er anbefalt produkt, mens PSB tar tredjeplassen. Sennheiser skuffer.
PROFFKLASSEN: Philips er best i test, Bose er anbefalt produkt, mens PSB tar tredjeplassen. Sennheiser skuffer. Vis mer


Mellomklassen

Her er det lov å bli mer kresen: Den gode nyheten er her at støydempingen fungerer langt bedre. Blant våre duellanter skilte det imidlertid kraftig på lydkvaliteten.

Gå rett til mellomklassen: En klar favoritt.

MELLOMKLASSEN: Her representert ved Panasonic og Plantronics Backbeat Pro. Foto: ØYVIND PAULSEN
MELLOMKLASSEN: Her representert ved Panasonic og Plantronics Backbeat Pro. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Men styr unna budsjettklassen!

Er du jakt etter aktiv støydemping? Ja, da bør du ganske enkelt styre unna den rimeligste klassen. Heller ikke lydkvaliteten var spesielt mye å skryte av, men det var likevel det som skilte de to duelleantene.

BUDSJETTKLASSEN: Sony til venstre, Pioneer til høyre. Vårt råd er at du sparer litt til... Foto: ØYVIND PAULSEN
BUDSJETTKLASSEN: Sony til venstre, Pioneer til høyre. Vårt råd er at du sparer litt til... Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

Gå rett til budsjettklassen!


Om testen

Hva er aktiv støydemping?

Aktiv støydemping betyr at hodetelefonene er utstyrt med små mikrofoner som fanger opp støy fra omgivelsene. Deretter beregner de frekvensen støyen ligger på, og produserer så en motlyd til det.

Målet er altså at denne motlyden skal utligne støybildet, slik at du får en mindre forstyrrende musikkopplevelse.

Du kan selvsagt også bruke funksjonen uten å høre på musikk. For eksempel hvis du vil konsentere deg på kontoret, eller skal prøve å sove på toget.


  • Siden den aktive støydempingen koster penger, betaler man også ekstra for den bekvemmeligheten støydempingen gir.

    Dette betyr også at man som et klart utgangspunkt vil få hakket bedre lydkvalitet fra et par vanlige hodetelefoner i samme prisklasse.

  • Siden grunntanken med slike hodetelefoner er at de skal brukes når du er på tur eller reise, har vi kun spilt av musikk fra bærbare enheter, nærmere bestemt Samsung Galaxy Note 3, iPhone 6 Plus og Sonys nye Hi-Res-Audio-spiller.
  • Som du ser over, har vi delt inn hodetelefonene i tre ulike klasser, nærmere bestemt budsjettklassen (under 1.000 kroner), mellomklassen (opp til 2.000 kroner) og toppklassen (fra 2.000 kroner), og det er altså i toppklassen du får de beste resultatene.
  • Blir toppklassen for dyr, ville vi antagelig hoppet over støydempingen totalt eller spare litt mer: Vanlige hodetelefoner uten støydemping låter nemlig svært godt - til langt lavere priser.
LES OGSÅ: Dette bør du vite om ørepropper og hodetelefoner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer