TEST: 8 minibærbare

Der vi for ett år siden måtte utenlands for å kjøpe minibærbare kan vi nå velge og vrake blant en rekke modeller. Vi har prøvd å finne det beste kjøpet.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste datainteresserte lærte seg minst ett nytt begrep i fjor: minibærbar eller netbook, som tidlig på året var ensbetydende med den populære Eee PC fra Asus.

Men det var altså før sommeren 2008. Minibærbare har nemlig blitt så populære det siste halvåret, at flere PC-produsenter (faktisk så å si alle med unntak av Apple) har kastet seg på bølgen, og markedet har nå blitt langt mer uoversiktlig å navigere i.

I samarbeid med TV2 Hjelper Deg har vi derfor tatt inn og testet hele åtte modeller side om side for å finne det beste alternativet.

Gå til ytelsestestene

Gå rett til oppsummering og konklusjon

Mye av det samme

Det er altså åtte forskjellige modeller vi har testet, men det er også mye av det samme. Alle eksemplarer er utstyrt med det samme brikkesettet og integrert grafikk, Intel-prosessoren Atom N270, 1 GB minne og vanlig harddisk (opp til 160 GB). Grunnlaget for noen av disse begrensningene ligger delvis i at alle PC-ene også kjører Windows XP, og Microsoft krever mindre penger for en XP-lisens for en såpass svak datamaskin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer