Test: 80 GB på lomma

Små, eksterne harddisker får stadig høyere kapasitet og ytelse. Vi har testet Passport fra Western Digital

Test: 80 GB på lomma
Publisert
Sist oppdatert

Ekstern lagring kan være svært praktisk, både til bærbare PCer og til transport av data mellom maskiner eller prosjekter. Det optimale er at enheten er liten og lett, at den ikke krever spesiell programvare og at den klarer seg uten strømforsyning.

Tidligere har det vært problematisk med kombinasjonen stor kapasitet og tilhørende strømforbruk. Eldre disker med kapasitet på over 20 GB har ikke nøyd seg med det USB eller FireWire leverer av strøm, så en ekstern strømforsyning eller parasitt-kabler til andre porter har vært nødvendig.

Derfor var vi svært spente på Passport, som den nye eksterne harddisken fra Western Digital kalles. Den ga et flott førsteinntrykk, i elegant børstet aluminium og mørkeblå gummi på undersiden og den ene kortsiden.

Lavt strømforbruk

Passport fra Western Digital viste seg å være svært nøysom med strømmen.For en tid siden testet vi ut forskjellige kabinetter som kunne huse ganle 20GB disker fra vår ”utgåtte” bærbare PC. Her var strømforbruket helt på kanten, noen PCer klarte å levere tilstrekkelig, mden da vi koblet diskene til andre PCer ville de ikke spinne opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.