TEST: AMD Athlon II

Den koster bare noen få hundrelapper, men er med sannhet en ulv i fåreklær.

TEST: AMD Athlon II
Publisert
Sist oppdatert

Stasjonær-markedet er i tilbakegang, men fortsatt velger svært mange å bygge PC selv eller oppgradere den gamle. Det er det mange gode grunner til, ikke minst dersom du er opptatt av å få mest mulig ytelse for pengene.

Nordens største dataleverandør, Komplett.no, solgte for eksempel rundt 120.000 hovedkort i 2008 alene. Det ironiske er at disse salgstallene ikke regnes som en del av det totale PC-salget, som de siste årene har vært dominert av bærbare PC-er.

10 grunner til å velge stasjonær PC

Ny generasjon Athlon

En svært sentral del i en hver datamaskin er prosessoren, ofte omtalt som selve hjernen i maskinen. Prosessormarkedet domineres i skrivende stund av Intel, og her finner du også de raskeste modellene. Nylig lanserte imidlertid hovedkonkurrenten AMD flere nye prosessorer basert på 45nm-teknologi, deriblant en ny familie dobbelkjerneprosessorer kalt Athlon II.

Dette er rimelige prosessorer myntet på budsjettmarkedet, men som likevel byr på egenskaper du kun finner på dyrere Intel-prosessorer. Athlon II har blant annet full støtte for virtualisering. Dette betyr langt bedre ytelse hvis du planlegger å benytte deg av XP-modus i Windows 7, for eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.