TEST: Analog video via USB

Sitter du på uforglemmelige minner på VHS eller Video8? Kunne du tenkt deg å overføre disse til PC og kanskje DVD? Vi har testet Pinnacle LINX USB Plus, en rimelig og fiks løsning.

TEST: Analog video via USB
Publisert
Sist oppdatert

Vi var i utgangspunktet noe skeptiske til at en USB-løsning skulle være rask nok til å overføre video med akseptabel kvalitet. Men de USB-baserte TV-løsningene vi har testet har vært bra, så vi stilte med åpent sinn.

Det er tross alt snakk om å overføre video fra noe eldre opptaksmedier, typiske formater er VHS og Video8-kassetter som man ønsker å gjøre mer tilgjengelig.

Installasjon

Det sentrale i LINX USB Plus-pakken er selve kabelen, som har en USB-plugg i den ene enden, en klump på midten, og fire analoge kontakter i den andre enden. Disse er 2 phonokontakter til lyd, 1 phono til video og en S-Video-kontakt.

Både kabelen og ”klumpen” på midten, som inneholder elektronikken som konverterer video og lydsignalene fra analogt til digitalt format, virker solid.

Det følger med to CDer, den ene inneholder Studio8 LE Analog samt driverne. Den andre inneholder programmet EZ Movie & Photo Burner.

Vi installerte LINX på tre forskjellige maskiner, med enkelte små problemer underveis. I ett av tilfellene ble det konflikt med et Logitec web-kamera, og lyden forsvant. I et annet av tilfellene ville ikke Studio8 LE - programmet kjøre. Derimot kjørte den komplette versjonen av Studio 8, som vi hadde liggende, uten problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer