TEST: Analog video via USB

Sitter du på uforglemmelige minner på VHS eller Video8? Kunne du tenkt deg å overføre disse til PC og kanskje DVD? Vi har testet Pinnacle LINX USB Plus, en rimelig og fiks løsning.

TEST: Analog video via USB
Publisert
Sist oppdatert

Vi var i utgangspunktet noe skeptiske til at en USB-løsning skulle være rask nok til å overføre video med akseptabel kvalitet. Men de USB-baserte TV-løsningene vi har testet har vært bra, så vi stilte med åpent sinn.

Det er tross alt snakk om å overføre video fra noe eldre opptaksmedier, typiske formater er VHS og Video8-kassetter som man ønsker å gjøre mer tilgjengelig.

Installasjon

TEST: Analog video via USB


Det sentrale i LINX USB Plus-pakken er selve kabelen, som har en USB-plugg i den ene enden, en klump på midten, og fire analoge kontakter i den andre enden. Disse er 2 phonokontakter til lyd, 1 phono til video og en S-Video-kontakt.

Både kabelen og ”klumpen” på midten, som inneholder elektronikken som konverterer video og lydsignalene fra analogt til digitalt format, virker solid.

Det følger med to CDer, den ene inneholder Studio8 LE Analog samt driverne. Den andre inneholder programmet EZ Movie & Photo Burner.

Vi installerte LINX på tre forskjellige maskiner, med enkelte små problemer underveis. I ett av tilfellene ble det konflikt med et Logitec web-kamera, og lyden forsvant. I et annet av tilfellene ville ikke Studio8 LE - programmet kjøre. Derimot kjørte den komplette versjonen av Studio 8, som vi hadde liggende, uten problemer.

I bruk

TEST: Analog video via USB
TEST: Analog video via USB


Vi koblet opp vårt analoge Video8 kamera, som tilbyr de samme kontaktene som LINX. Men vi var nødt til å bruke en overgangskabel, siden det var hunplugger i begge enhetene. Kanske litt pussig at Pinnacle ikke heller valgte en pluggløsning som bare kunne kobles rett i enhetene det skal overføres fra.

For å overføre fra VHS-spilleren skaffet vi til veie en SCART-kontakt med tilkoblinger for phono og S-Video samt en retningsvelger for opptak eller avspilling. Kjekk å ha.

Den komplette versjonen av Studio8 har støtte både for VCD og DVD-brenning, men i denne pakken har Pinnacle fjernet støtten for dette i LE-versjonen, og heller lagt ved EZ-programmet.

Studio8 LE støtter også bare analoge kilder, og fungerer ikke med DV-kamera. Da må du kjøpe en oppgradering av programmet.

Det hadde vært mer praktisk om Pinnacle hadde beholdt støtten for brenning i LE-versjonen, slik at man slapp å bruke to programmer for å brenne de ferdige filmene.
Studio8 har vi skrevet om tidligere, du kan lese omtalen her

TEST: Analog video via USB


EZ Movie & Photo Burner er et svært enkelt tre-trinns program som lar deg samle video eller bilder fra kamera eller fra disk, så kan du sette bitene sammen og få menyer automatisk, til slutt brenner du resultatet på VCD eller DVD.

Dette er helt rett fram, det bys ikke på den store fleksibiliteten, dette er laget for de som ikke vil fikle så mye med materialet.

Kvaliteten?

Vi ble faktisk fornøyd med kvaliteten, og resultatet ble ikke vesentlig forskjellig fra de originale opptakene. På TV er det helt kurant, og i et vindu på PC, for eksempel til å legge ut på en nettside, holder det også mål i lange baner. Forutsatt selvsagt at originalmaterialet holder god kvalitet.

For å sette det hele i perspektiv, tok vi opp med vårt DV-kamera og overførte de samme opptakene både analogt via LINX USB og i DV-format via FireWire:

Stillbilde analog grabbet fra visning i MediaPlayer
Stillbilde analog grabbet fra visning i MediaPlayer Vis mer
Stillbilde DV grabbet fra visning i MediaPlayer
Stillbilde DV grabbet fra visning i MediaPlayer Vis mer
Fargene er noe blassere, konturene er mindre skarpe, og det er noe mindre liv i bildet, som blir tydeligere ved levende bilder.

Men det fungerer likevel ypperlig, siden det originalmaterialet løsningen er beregnet på å håndtere, heller ikke har så mye å tilby på disse områdene.

Konklusjon

Løsningen er funksjonell og enkel i bruk, kvaliteten er absolutt godkjent, og prisen er rimelig.

Hadde programvaren vært konsentrert i ett program, ville vi vært enda mer fornøyd.

Prisen ligger rundt 650 kroner.

Importør er Multimedia Express as

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer