TEST: Apper for båtfolket

Test av tre navigasjons-apper. Av: Lars Kristian Larsen og Atle Knutsen (Båtmagasinet)

Visst går det an å bruke iPad til navigasjon på sjøen! Her er våre tips til aktuelle app-er. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Visst går det an å bruke iPad til navigasjon på sjøen! Her er våre tips til aktuelle app-er. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Det finnes flere apper til iPad som viser båtens posisjon i kartet. Vi har plukket ut de tre appene vi mener er de mest aktuelle akkurat nå. Appene lastes ned fra App Store, der man betaler direkte, og får programmet levert og installert i løpet av få minutter.

Hele prosessen er lekende lett. Enklest er det med Navionics HD der kartet ligger klart i applikasjonen. Med Jeppesens Plan2Nav må man velge riktig kart og så kjøpe dette i appen. iNavX er enda litt mer kronglete. Vi har lagt vekt på brukervennlighet, pris og funksjoner i denne testen.

Les også: Slik navigerer du med iPad

Plan2Nav: Lekkert - men trøblete

Plan2Nav bruker C-map fra Jeppesen. Kartet er bra og inneholder flere detaljer enn Navionics-kartet. Appen har den svakheten at det er umulig å finne tilbake til båten uten å måtte slå av og på GPS-en i iPaden.

Programmet har imidlertid fancy 3D-funksjon som gir lekre, men mindre brukervennlige kartbilder. Vi opplevde at kartprogrammet gikk i sort og låste seg flere ganger. Ofte like etter oppstart. Det måtte da avsluttes og startes på nytt for å fungere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer