TEST: Apple AirPort Express

Den ser ut som strømforsyningen til en bærbar Mac, men er en allsidig og litt lunefull trådløs multikunstner. Vi har testet både med Mac og PC, og (oppdatert) fikk etter hvert satt den helt på plass.

TEST: Apple AirPort Express
Publisert
Sist oppdatert

Mye av tilleggsutstyret Apple produserer, er kompatibelt med standard PC-utstyr. Dette skyldes nettopp dette – standarder.

Skjermene er nå helt kompatible med PCer, du kan sjekke vår test av 23-tommeren her, og AirPort, det trådløse nettverksutstyret, opererer også i følge gjeldende standarder som 802.11g.

Den nyeste modellen av Apples trådløse aksesspunkt heter AirPort Express, og har fått et par interessante finesser: den er utstyrt med USB-kontakt for skrivere og en stereo minijack ut for lydsignal.

Installasjon

I motsetning til andre aksesspunkt som bruker nettleseren til oppsett, så settes AirPort Express opp ved hjelp av et veiviser-program som ligger på CDen. Dette fungerer både på Mac og PC.

Her velger man hva slags konfigurasjon man skal sette opp enheten som, og blir guidet videre trinn for trinn.

Du kan sette den opp direkte mot kabel/ADSL-modem, det er selvsagt støtte for PPPoE som Telenor bruker. Dette er løsningen når det bare skal brukes maskiner med trådløst i nettverket.

Den kan også brukes til å utvide rekkevidden i et eksisterende AirPort-basert trådløst nettverk, men dette fungerte ikke i vårt eksisterende trådløse nettverk, som bruker en ruter fra Asus. Vårt nettverk ble ikke funnet siden det ikke sender ut SSID, og det var ikke noe sted vi kunne skrive inn nettverksnavnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer