TEST: Apple iMac 27"

Stor større størst - vi har sjekket den nye 27" iMac

TEST: Apple iMac 27"
Publisert
Sist oppdatert

Når man pakker opp den nye 27 tommers iMac er det ikke småtterier man hanskes med. Vel plassert på skrivebordet blir man nesten overveldet over dimensjonene, opplevelsen er ikke så langt unna å sitte med en TV på fanget...

Dette er sjette generasjons iMac, og den fjerde generasjonen med all maskinvare integrert i LCD-skjermen. Den første iMac fra 1998 hadde en bilderørs-skjerm (CRT) og den andre generasjonen fra 2002 hadde maskinvaren i en "klump" på bordet og LCD-skjermen satt på en bevegelig arm.

Maskinvare

Som i forrige generasjon er iMac laget i aluminium med hele forsiden over skjermflaten dekket med glass. De to skjermstørrelsene er 21,5 tommer og 27 tommer diagonalt og oppløsningen er henholdsvis full HD på 1920 x 1080 og 2560 x 1440.

Skjermene har tidligere vært av den enkle TN-typen som vi finner i alle billigskjermene. På de nye iMac'ene finner vi derimot IPS-paneler, som har stor betraktningsvinkel og ikke endrer fargebalansen uansett hvor du ser skjermen fra. De har LED-bakgrunnsbelysning og altså en speilblank glassplate foran. Den blanke flaten gir kraftig speileffekt og kan by på sjenerende gjenskinn i mange situasjoner. Men når alt faller på plass er bildene klare og flotte med stor dynamikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer