TEST: Apple MacBook Air 13" (2014-utgaven)

Holder stand som den beste bærbare Mac-en for folk flest.

FIN I SOFAEN: Den slanke, bærbare MacBook Air egner seg godt til surfing i sofaen, men er også kraftig nok til ganske mye annet. Foto: Kirsti Østvang
FIN I SOFAEN: Den slanke, bærbare MacBook Air egner seg godt til surfing i sofaen, men er også kraftig nok til ganske mye annet. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjorårets MacBook Air ga oss bakoversveis. Batteritiden på nesten 12 timer var det meste vi noensinne hadde målt ved en videoavspilling, og svært imponerende for en så tynn og lett bærbar. Vi ga den en sekser på terningen.

Liten oppgradering

2014-utgaven av MacBook Air kommer med usedvanlig få nyheter sammenlignet med fjorårets modell. Det eneste som er annerledes er en litt raskere Intel Core i5-prosessor, opp fra 1,3GHz til 1,4GHz.

Prisen har riktignok også gått 100 kroner ned for den billigste og dyreste standardkonfigurasjonen.

MacBook Air kommer nemlig i fire ulike standardversjoner, to med 11,6-tommers skjerm og to med 13,3-tommers skjerm. Den koster fra 7.690 kroner, og det er etter vår kjennskap laveste pris på en bærbar Mac noensinne.

Med så få nyheter gjør vi ikke en fullstendig ny test i denne omgang, men vi har undersøkt hva slags forskjell den nye prosessoren utgjør. Aller først tar vi en kjapp gjennomgang av de viktigste tekniske egenskapene til vårt testeksemplar:

Skjerm: 13,3" LED-bakbelyst, 1.440 x 900 pikslerProsessor: tokjerners 1,4 GHz Intel Core i5RAM: 4 GB (8 GM er maks)Grafikkort: Intel HD Graphics 5.000Lagring: 256 GB SSDOptisk drev: NeiSkjermutganger: ThunderboltUSB-porter: 2x USB 3.0Webkamera: 720pKortleser: SDXCTrådløst nett: 802.11acKablet nett: NeiAnnet: Bluetooth 4.0OS: Mac OS X 10.9.3Størrelse: 32,5 x 22,7 x 0,3-1,7 cmVekt: 1,35 kgPris: 10.190 kroner

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer