TEST: Apple MacOS Snow Leopard

Nesten ingen har sett en snøleopard, og nesten ingen vil umiddelbart se hva som er nytt med Apples nyeste operativsystem.

IKKE UTRYDNINGSTRUET: Prisen er ingen hindring når det kommer til spørsmålet om du skal, eller ikke skal, oppgradere fra Leopard til Snow Leopard. Men er dette en oppdatering du trenger nå?
IKKE UTRYDNINGSTRUET: Prisen er ingen hindring når det kommer til spørsmålet om du skal, eller ikke skal, oppgradere fra Leopard til Snow Leopard. Men er dette en oppdatering du trenger ? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva skal en egentlig forvente seg av et operativsystem som koster usle 269 kroner å oppgradere til? Apples siste operativsystem, Snow Leopard, har tatt navnet til en sjelden utrydningstruet dyreart, men, uten at vi skal dra metaforene og analogiene for langt, er nok nettopp dét et forsøk på å vise at nyhetene ikke nødvendigvis er lett å få øye på.

Dette er tross alt versjon 10.6, som etterfølger versjon 10.5 med nesten samme navn - Leopard. Det er ikke versjon 11.

Flere gigabyte tilbake

Vi har sett diverse rapporter på nettet om at installasjonstiden varierer veldig fra maskin til maskin, og at Apples løfte om en 45 prosent reduksjon sammenliknet med Leopard er noe optimistisk for de fleste. For vår del tok det rundt 38 minutter å installere Snow Leopard på en MacBook fra 2006, uten at det er så mye å filosofere over. Når de 38 minuttene er over, er det sannsynligvis også siste gang du har installert systemet.

Det første du sannsynligvis legger merke til etter installasjonen er at harddisken plutselig har mye bedre plass. Det vil si, det første du legger merke til hvis du fortsatt skulle bruke en Power PC-maskin er at Snow Leopard ikke fungerer. Dette OSet er bare for Apples Intel-baserte maskiner, og befinner du deg fortsatt i PPC-land er Leopard det siste Mac OSet maskinen din vil se før den inntar kirkegården en gang i framtiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.