TEST: Apple Time Capsule

Til tross for speisa tittel er det snakk om en trådløs ruter med harddisk. Vi tester.

Publisert
Sist oppdatert

Apple er flinke til å profilere produktene, og kombinasjonen god teknikk og stor vekt på den totale brukeropplevelsen er ikke noe å kimse av. Allerede innpakningen minner mer om fransk kosmetikk enn et teknisk produkt.

Time Capsule profileres som trådløs backup for MacOS Leopard, men selve boksen er en trådløs 802.11n ruter med innebygd harddisk. Vårt testeksemplar har 500 GB, men den finnes også i en utgave på 1 TB.

Boksen er i kjent Apple-design som den deler med Mac mini, Apple TV og Airport Express. Den er riktignok en del større siden den skal ha plass til en 3,5-tommers disk internt.

Den har ingen synlige antenner, og har tilkoblinger for strøm, USB, WAN og 3 Gbit LAN-porter. Det er også en åpning for en Kensington apparatlås.

Installasjon

I motsetning til alle andre rutere vi har testet må du bruke Apples installasjonsprogram for å sette opp ruteren, det er ikke mulig å gjøre det via nettleseren.

Du er ikke avhengig av en Mac, det ligger installasjonsprogrammer både for MacOS og Windows XP/Vista på CDen.

Vi installerte fra PC, det var litt fram og tilbake med oppdatering av innstillingene vi valgte, men det gikk greit til slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer