Test av DAB-antenner

Nkom slår fast at valg av antenne og riktig installasjon er det viktigste for dekningen.

ANTENNE: Nkom slår fast at valg av antenne er viktig for DAB-dekningen. Antennene på bildet er ikke testet i denne testen. Foto: RUNE M. NESHEIM
ANTENNE: Nkom slår fast at valg av antenne er viktig for DAB-dekningen. Antennene på bildet er ikke testet i denne testen. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 skal FM-nettet stenges, og vi skal over på DAB+. Det kan by på en del utfordringer, ikke minst i bilen hvor svært mye av radiolyttingen her til lands foregår. Det fikk Dinside bekreftet da vi gjennomførte en test av DAB+ mot nettradio tur-retur Oslo Bergen tidligere i år.

Med tanke på deg som eier bil som ikke har installert digital radio i bilen, har Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) testet antenner, bilradioer og adaptere for DAB+.

Resultatene i testen viser at antennetype og riktig installasjon, har størst betydning for hvordan dekningen oppleves.

LES OGSÅ: Slik greier du deg uten DAB hjemme

Antenne og installasjon avgjørende

Nkom har testet 12 antenner, fem bilradioer og 16 adaptere for DAB+. De oppsummerer med at det ikke er store forskjeller i ytelsene på radioene, men at valg av antenneløsning og riktig installasjon er avgjørende for å oppleve god dekning.

Hovedkonklusjonene i undersøkelsen viser at antenneløsning og installasjon har stor betydning for om du får dekning eller ikke. Nkom understreker at det derfor er viktig å følge installasjonsinstruksene nøye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.