Test av DAB-antenner

Nkom slår fast at valg av antenne og riktig installasjon er det viktigste for dekningen.

ANTENNE: Nkom slår fast at valg av antenne er viktig for DAB-dekningen. Antennene på bildet er ikke testet i denne testen. Foto: RUNE M. NESHEIM
ANTENNE: Nkom slår fast at valg av antenne er viktig for DAB-dekningen. Antennene på bildet er ikke testet i denne testen. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 skal FM-nettet stenges, og vi skal over på DAB+. Det kan by på en del utfordringer, ikke minst i bilen hvor svært mye av radiolyttingen her til lands foregår. Det fikk Dinside bekreftet da vi gjennomførte en test av DAB+ mot nettradio tur-retur Oslo Bergen tidligere i år.

Med tanke på deg som eier bil som ikke har installert digital radio i bilen, har Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) testet antenner, bilradioer og adaptere for DAB+.

Resultatene i testen viser at antennetype og riktig installasjon, har størst betydning for hvordan dekningen oppleves.

LES OGSÅ: Slik greier du deg uten DAB hjemme

Antenne og installasjon avgjørende

Nkom har testet 12 antenner, fem bilradioer og 16 adaptere for DAB+. De oppsummerer med at det ikke er store forskjeller i ytelsene på radioene, men at valg av antenneløsning og riktig installasjon er avgjørende for å oppleve god dekning.

Hovedkonklusjonene i undersøkelsen viser at antenneløsning og installasjon har stor betydning for om du får dekning eller ikke. Nkom understreker at det derfor er viktig å følge installasjonsinstruksene nøye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer