Test av gratis epost

DinSide Data har testet de tre største gratis epost-tjenestene fra internasjonale leverandører, og det norske motstykket fra Telenor Nextel. Både funksjoner og reklamepress varierer en hel del, men konklusjonen er klar: RocketMail kommer best ut.

Publisert

Som vi skrev i vår oversiktsartikkel i forrige uke, finnes det flere hundre leverandører av gratis epost-tjenester. Det ville selvsagt vært helt uoverkommelig å teste alle, men vi har sjekket de største og mest kjente internasjonale aktørene for deg, i tillegg til en tilsvarende tjeneste fra norske Telenor.

Hotmail: Rik på funksjoner

Hotmail, som nå eies av Microsoft, er en av de virkelig store tilbydere av gratis epost-tjenester på Internett. Med over åtte millioner brukere, et antall som vokser hver dag, har Hotmail på kort tid etablert seg som en av de ledende webbaserte epost-tilbydere.

Kanskje ikke så rart, for Hotmail har et svært godt tilbud av funksjoner bygget inn i sin epost-leser. Alt fra filtre, til adresselister til å kunne lese andre adresser enn den du får tildelt når du registrerer deg.

Mye reklame

Den største ulempen med Hotmail er faktisk brukergrensesnittet (en skulle nesten ha forventet bedre av Microsoft?), som til tider kan virke veldig rotete.

Etter at du har logget deg på, kan det være bort i mot håpløst å finne pekeren til postboksen din. Den forsvinner i virvaret av tilbud, reklame og ulike tjenester. I det hele tatt blir du veldig forstyrret av reklame når du bruker Hotmail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer