Test av Microsofts nye lydformat

Nå begynner kampen om lydformater på nettet å bli interessant. Microsoft har lansert sin variant, og IBM/Sony kommer etter hvert med sin løsning. Samtidig har vi MP3 som mange er ute etter å ta rotta på. Vi har gjort noen eksperimenter med Microsofts nye format.

Test av Microsofts nye lydformat
Publisert

Det er tre ting som er viktig for en bruker: At det finnes tilgjengelig musikk i formatet, at det er kompakt og ikke tar for lang tid å laste ned. Lydkvaliteten må også være tilfredsstillende. Vi tror også at egenskapene sorteres i denne rekkefølgen for de aller fleste av dagens brukere.

Tilgjengelig materiale?

Når det gjelder Microsofts nye format, svikter det første punktet (selvsagt) totalt. Det finnes praktisk talt ingenting tilgjengelig i dag. Hva som kommer til å skje i fremtiden er helt uvisst. Om det faktisk utvikler seg et marked over nett i stedet for - og i tillegg til - dagens gratis snikdistribusjon, er avhengig av så mangt. Vi skal ikke komme inn på denne diskusjonen nå.

Tekniske egenskaper

Det som er til de grader påtagelig, er at Microsofts encoder, den programvaren som komprimerer lydfilene, er lynrask. Helt vanvittig mye raskere enn for eksempel MP3 Compressor.

Vi testet disse mot hverandre med to forskjellige musikkstykker. Begge var hentet fra CD, og lå klar som wav-filer på den lokale harddisken. Test-PCen er en Celeron 400 MHz med 128 MB minne. Innstillingen av kompresjonsfaktoren/båndbredden var 44 kHz og 128kb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer