Test av to harddiskkameraer

TEST: Markedet for harddiskkameraer har lenge vært dominert av JVC. Nå har Sony tatt opp kampen, og vi har testet dem begge!

Publisert
Sist oppdatert

Det begynner etter hvert å bli et godt og variert utvalg når det gjelder videokameraer, og da vi testet 10 budsjettvennlige videokameraer for et halvt år siden, lagret de fleste enten på mini-DV-kassett eller rett på DVD-plate.

Denne gangen har vi tatt en titt på to kameraer som lagrer på harddisk. Fordelene med dette er naturligvis at du slipper å ha med deg ekstra lagringsmedia ut på tur, og at overføringen til PCen er veldig enkelt og grei. Ulempen er naturligvis at du risikerer å gå tom for lagringsplass på en lang ferietur, og i tillegg mister du alt du har filmet hvis kameraet blir stjålet.

3 aktører

JVC var først på markedet med denne typen kamera, men nå er det flere som har meldt seg på kampen. Sony lanserer denne høsten fire harddiskkameraer som filmer i "vanlig" TV-oppløsning, mens det straks også kommer et par modeller med HD-støtte. I tillegg har våre venner i Dingz testet et kamera fra Hitachi. Hitachi-kameraet har innebygget DVD-brenner slik at du enkelt kan overføre HDD-opptakene dine på DVD-plate, noe som kan kjøpes som tilleggsutstyr til JVC-kameraet. Testen av Hitachi-kameraet finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer