Asus Zephyrus G14

TEST: Både glimrende og frustrerende

Asus’ siste spillbærbare er ordentlig kraftig, men er langt fra feilfri.

ASUS ROG ZEPHYRUS G14: Asus har dyttet mye god maskinvare inn i denne spill-PC-en. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ASUS ROG ZEPHYRUS G14: Asus har dyttet mye god maskinvare inn i denne spill-PC-en. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med PC-nyheten Zephurys G14 beviser Asus at bærbare spill-PC-er ikke trenger å være store, tunge og klumpete og utstyrt med en drøss av RGB-lys.

Zephyrus G14 er forholdsvis diskré i designet, sånn bortsett fra de store luftgrillene på baksiden. Men med den maskinvaren som sitter i PC-en, kommer du ikke utenom store luftinntak og -uttak.

Og apropos maskinvaren: Den er spesielt interessant ettersom Asus har gått for en løsning med AMD-prosessor og Nvidia-grafikkort. Vi er mer vant til å se Intel/Nvidia eller AMD/AMD, men det er bare fint med konkurranse i markedet. Positivt er det dessuten at Asus har gått for de spennende Ryzen 7- og 9-brikkene.

Men god ytelse til tross, ikke alt er rosenrødt med Asus’ spennende spillbærbare.

Velutstyrt

For å starte med noe positivt, kan vi se på utvalget av tilkoblingsmuligheter. Akkurat her er G14 velutrustet: to USB-C, to USB-A. én HDMI og en kombinert lyd- og mikrofonkontakt. Selv om vi håper at bransjen sakte, men sikkert bytter helt over til USB-C, er dette en spill-PC og det er mange spillere som foretrekke kablede spillmus. Og her går det selvsagt fortsatt i USB-A.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer