TEST: Bærbar PC som ekstra skjerm

Har du en bærbar i tillegg til stasjonær? Hender det at du bruker begge samtidig? Da finnes det en smart løsning, som gjør at du kan bruke den bærbare som ekstra skjerm, vi har testet Maxivista.

Publisert
Sist oppdatert

Mye skjermplass er fint å ha, og da tenker vi ikke bare på én stor skjerm. Vi snakker om to eller tre skjermer. Har du først blitt vant til det, er det veldig trangt å måtte klare seg med bare en enslig skjerm.

Mange har en bærbar PC i tillegg til en stasjonær, og noen bruker den bærbare til f.eks. e-post mens de bruker den stasjonære til andre ting. Dette avlaster, men krever at du skifter tastatur/mus hver gang du skal over på den andre maskinen eller tilbake.

Men hva om du kunne bruke den bærbare som ”skjerm”, koblet til hoved-PCen med f.eks. nettverkskabel?

Det er det Maxivista går ut på!

Installasjon

Maxivista kommer i to versjoner, en demoversjon og en kjøpeversjon. Demoversjonen har en tidsbegrensning på 30 dager eller 100 oppstarter, og har også et annonsefelt nederst på skjermen, slik at du ikke får utnyttet hele skjermflaten.

Etter nedlasting og utpakking av zip-filen, finner du to programfiler. Den ene installeres på hovedmaskinen, og den andre på PCen som skal være ”skjerm”.

PCene må være koblet sammen med en eller annen form for TCP/IP nettverkskobling. Dette kan være direkte med en krysset nettverkskabel, via en hub, trådløst nett eller FireWire-kabel. Det anbefales ikke at det sitter en ruter, svitsj eller brannmur mellom PCene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer