TEST: Bærbare PC-er mars 2009

Nå får du omtrent like god maskin som du måtte betale et par tusen mer for i desember i fjor.

Publisert
Sist oppdatert

I forrige test av bærbare PC-er fra desember 2008 testet vi maskiner til 7-8000-kroner som dengang var definert som mellomklassen.

Nå skriver vi mars 2009 og maskiner med praktisk talt de samme spesifikasjonene – eller bedre – ligger betydelig lavere i pris. Vi snakker om prisreduksjoner på mellom 1 - 2000 kroner. Det er altså liten tvil om at konkurransen er skjerpet i den vanskelige perioden vi er inne i.

Noen variasjoner

Denne gangen ba vi de største leverandørene stille med maskiner i prisklassen ”rundt fem tusen”. Det vil i praksis si at man gjerne strekker seg litt oppover i pris for å få med seg det beste.

Det gjelder først og fremst den som kjøper og selgeren er som regel ikke vond å be. Men ikke alle hadde aktuelle maskiner nær 5000, derfor ble prisnivået utvidet til mellom 5 000 og 6 000. Dermed blir ikke ytelsesmålingene helt rettferdige, siden det er prosessoren det er mest å spare inn på.

Hadde den rimeligste maskinen i testen - HP Compaq Presario CQ60 til 5000 kroner – blitt satt opp med en raskere prosessor hadde den selvfølgelig havnet høyere opp på listen totalt sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer