TEST: Billig bærbar som mediesenter

Koster 3.590 kroner og spiller HD-video uten problemer.

TEST: Billig bærbar som mediesenter
Publisert
Sist oppdatert

Flere og flere ser fordelene ved å bruke PC-en som mediesenter tilkoblet TV og musikkanlegg, og blant de mest populære løsningene finner vi Apples Mac Mini, samt de mange mini-PC-ene som er basert rundt Intels Atom-prosessorer. Du finner lenker til noen av de mest aktuelle testene nederst i denne artikkelen.

De tar litt større plass enn mini-PC-ene, men det er mange grunner for heller å bruke en bærbar PC som stue-maskin. Eksempelvis koster Asus X5DIJ ikke stort mer enn en stasjonær mini-PC, men har i tillegg innebygd både tastatur, mus, skjerm og optisk drev, og det kan mange ganger være praktisk. Skal du for eksempel bare spille musikk behøver du da ikke å ha på TV-en i det hele tatt.

For ikke å glemme at du kan ta PC-en med deg i sofaen. Bruksområdene er med andre ord langt flere enn hvis du bruker en stasjonær PC som mediesenter.

Fungerer flott med XMBC

Vår test av X5DIJ viste at den var kraftig nok til å spille av alle HD-videoklippene som vi bruker når vi tester PC-er. Hvordan blir det å koble den til en TV med full HD-oppløsning (1080P - 1920 x 1080 piksler)? Vi måtte selvfølgelig teste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer