TP-Link Deco M4

Test: Billig meshruter overrasker

TP-Link Deco M4 er blant de rimeligste i klassen, men rekkevidden er det ingenting å si på.

TP-LINK DECO M4: Vi ble positivt overrasket over Deco M4, et meshnett som er midt i blinken for deg som ønsker det enkelt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TP-LINK DECO M4: Vi ble positivt overrasket over Deco M4, et meshnett som er midt i blinken for deg som ønsker det enkelt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mesh-nett, eller maskenettverk, er blitt løsningen for dem som bor i større boliger og opplever dårlig WiFi-dekning med kun én ruter. Først skulle «alle» kjøpe ruterforsterkere, men de seneste årene har mesh-løsningene tatt helt over.

De er selvsagt dyrere, men ytelsen er helt overlegen sammenliknet med en vanlig forsterker.

I mylderet av slike nettverksløsninger kan det bli vanskelig å vite hva du bør gå for. Prisene varierer i stor grad, alt fra en tusenlapp til flere tusen kroner, så hvor mye bør du bruke? Den siste meshløsningen vi har hatt på testbenken er i det nedre prissjiktet - i skrivende stund koster det rundt 1500 kroner - men det gjør seg på ingen måte bort.

TP-Link Deco M4

TP-Link er en gammel traver i nettverksbransjen. Selskapet har holdt det gående siden siste halvdel av 90-tallet og satser nå stort på maskenettverk under Deco-serien.

Deco M4 koster rundt halvparten av Deco M9 Plus, som vi testet i fjor og var veldig fornøyd med, men er ikke like rask og avansert som den dyrere modellen. Felles for de mesh-løsningene er at de deler det samme, superenkle oppsettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer