TP-Link Deco M4

Test: Billig meshruter overrasker

TP-Link Deco M4 er blant de rimeligste i klassen, men rekkevidden er det ingenting å si på.

TP-LINK DECO M4: Vi ble positivt overrasket over Deco M4, et meshnett som er midt i blinken for deg som ønsker det enkelt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TP-LINK DECO M4: Vi ble positivt overrasket over Deco M4, et meshnett som er midt i blinken for deg som ønsker det enkelt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mesh-nett, eller maskenettverk, er blitt løsningen for dem som bor i større boliger og opplever dårlig WiFi-dekning med kun én ruter. Først skulle «alle» kjøpe ruterforsterkere, men de seneste årene har mesh-løsningene tatt helt over.

De er selvsagt dyrere, men ytelsen er helt overlegen sammenliknet med en vanlig forsterker.

I mylderet av slike nettverksløsninger kan det bli vanskelig å vite hva du bør gå for. Prisene varierer i stor grad, alt fra en tusenlapp til flere tusen kroner, så hvor mye bør du bruke? Den siste meshløsningen vi har hatt på testbenken er i det nedre prissjiktet - i skrivende stund koster det rundt 1500 kroner - men det gjør seg på ingen måte bort.

TP-Link Deco M4

TP-Link er en gammel traver i nettverksbransjen. Selskapet har holdt det gående siden siste halvdel av 90-tallet og satser nå stort på maskenettverk under Deco-serien.

Deco M4 koster rundt halvparten av Deco M9 Plus, som vi testet i fjor og var veldig fornøyd med, men er ikke like rask og avansert som den dyrere modellen. Felles for de mesh-løsningene er at de deler det samme, superenkle oppsettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.