TEST: Dell XPS 17

TEST: Blant de råeste PC-ene

XPS 17 er tilbake på markedet og gjør det meste veldig riktig.

DELL XPS 17: Stor skjerm, god ytelse og et glimrende tastatur er noen av stikkordene for Dells største og kraftigste. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
DELL XPS 17: Stor skjerm, god ytelse og et glimrende tastatur er noen av stikkordene for Dells største og kraftigste. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere år med en nedadgående kurve, fikk PC-salget en etterlengtet oppsving da coronaviruset skylte over verden og tvang arbeidere i alle verdensdeler til å jobbe på hjemmekontor.

Brått ble man klar over at PC-utstyret man hadde fra før, kanskje ikke var godt nok til å jobbe dag ut og dag inn hjemmefra. Noe som førte til at mange valgte å oppgradere til noe nytt og bedre.

PC-produsentene legger med andre ord et godt år bak seg, og blant selskapene som har opplevd en real oppsving, finner vi Dell.

Dell XPS 17

Samtidig som salgstallene fikk en real opptur, kom det også en comeback fra Dell i fjor. Etter flere år valgte selskapet å vekke XPS 17 fra dvale, som har vist seg å være en ypperlig arbeidshest på både jobb- og hjemmekontor. Og ja, også til spilling og underholdning.

Vår testmodell er nemlig utstyrt med et kraftig RTX 3060-grafikkort fra Nvidia, som er paret opp med Intels i7-11800H-prosessor, 1 TB lagringsplass og hele 32 GB minne.

Du kan med andre ord både kose deg på flere fronter med Dells XPS-flaggskip.

Prisen på denne konfigurasjonen – det inkluderer en berøringsfølsom 4K-skjerm – koster i skrivende stund rett under 36 000 kroner i Dells nettbutikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer