TEST: Blu-ray på integrert grafikkbrikke

Hvor kraftig PC trenger du egentlig for å spille av HD-materiale og Blu-ray-filmer? Ikke allverdens, viser vår test.

TEST: Blu-ray på integrert grafikkbrikke
Publisert
Sist oppdatert

Det kan ofte være vanskelig å definere hva du egentlig trenger av maskinkraft når du skal kjøpe eller bygge ny PC. Det er ikke til å stikke under stol at svært mange ender opp med PCer som har potensiale som aldri blir utnyttet. Spesielt gjelder dette stasjonære PCer med til dels svært kraftige grafikkløsninger, og litt dyrere bærbare PCer.

Mange begrunner valget med at de har et langsiktig perspektiv på investeringen. De ender da gjerne opp med en langt kraftigere maskin enn de har behov for i øyeblikket, fordi de antar at behovet vil endre seg over tid. Men prisene synker raskt, og det er sjelden den beste økonomien i å velge en slik strategi.

Vent til behovet melder seg

Velger du en stasjonær PC, kan den i de fleste tilfeller enkelt oppgraderes, for eksempel til å håndtere raskere spillgrafikk, når og hvis behovet skulle melde seg. Og sjansen for at prisen på en dugandes grafikkløsning i løpet av den perioden er betydelig redusert, er samtidig stor.

En annen ting å tenke på er at kraftigere komponenter også medfører større kjølebehov, og resultatet kan dermed fort bli at du blir sittende med en maskin som både er dyr, bruker mer strøm og støyer mer enn en rimeligere maskin med mer moderate spesifikasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.