TEST: Celeron eller Pentium 4?

Det er stor prisforskjell mellom Pentium og Celeron på samme klokkehastighet. Er forskjellen i ytelse like stor som prisforskjellen? Er Celeron bra nok til hjemmebruk? Vi har testet.

TEST: Celeron eller Pentium 4?
Publisert
Sist oppdatert

I mange tilfeller er "hjemmebruk" mindre krevende enn "profesjonelt bruk", men det gjelder ikke alltid for datamaskiner. Hvis vi ser bort fra spesielle oppgaver, som avansert bildebehandling, konstruksjon, videoredigering, analyse av store tallmengder osv., så møter ikke de fleste PCer på de store utfordringene i hverdagen. Generell kontorbruk i dag er lett match for alle moderne PCer, og håndteres også greit av maskiner som er flere år gamle.

Men hjemmebruken blir stadig mer krevende.

Utfordinger på hjemmefronten

En hjemme-PC i dag brukes gjerne til oppgaver som har med underholdning og media å gjøre. Det innebærer ripping av CDer og koding til MP3, spill med krevende grafikk, bilderedigering og behandling og videoredigering, TV-opptak og brenning til DVD.

Dette er langt mer krevende enn små regneark, Word-dokumenter, kunderapporter og PowerPoint-presentasjoner, som kontor-PCen slapper av med, mens den mesteparten av tiden gjør som Klatremus - Ingen Ting. Den venter stort sett på at brukeren skal trykke en tast eller flytte muspekeren.

Derfor er Celeron nesten uansett en glimrende prosessor i en kontor-PC, hvis man skal velge Intel-arkitekturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer