TEST: Cowon iAudio 9

Den veier nesten ingenting, er spekket med funksjoner og er syltynn. Men holder den mål?

TEST: Cowon iAudio 9
Publisert
Sist oppdatert

Det er en stund siden vi testet noe fra Cowons iAudio-serie. Sist gang (2006) var det iAudio 6 som lå på testbenken, denne gangen har vi testet iAudio 9.

En kan nesten si at Cowon legger seg på en motsatt linje av hva Apple gjør. Den er ikke låst til noe enkelt format eller overføringsmetode, og overføringskabelen er standard mini-USB. Filoverføring skjer enten via Cowons JetAudio-program (kun til Windows), eller bare ved å dra og slippe filene inn i riktig mappe - spilleren dukker opp som en egen disk (også i Mac OS). Sistnevnte fungerer veldig greit, da programvaren som følger med ikke er noe å skrive hjem om.

Ikke bare kræsjet det når vi koblet til MP3-spilleren, det dukket også opp en annonse da vi åpnet programmet (!).

Med i pakken følger det et sett med øreplugger av den dårlige sorten, og en USB-kabel til lading og overføring av filer. I tillegg får du også 35 sanger og en lydbok på kjøpet dersom du registrerer deg i Cowons musikkbutikk.

Selve spilleren

Den nette tassen er omtrent like tynn som en vanlig Bic-kulepenn, og har en berøringsfølsom del under skjermen som er opplyst. På siden ligger volum-, tastelås- og menyknappen, der sistnevnte tar deg tilbake til hovedmenyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer