TEST: Cowon Q5W mediespiller

Store mediespillere sprenger rammene, denne kan mer enn bare å spille av film og musikk.

Publisert
Sist oppdatert

Som mediespiller er Cowon Q5W blant de største med sitt 5-tommers display med oppløsning på 800 x 480 og en vekt på 388 gram. Men det er likevel ikke noen stor gjenstand, sammenlignet med mye annet som fyller opp vesker og dokumentmapper.

Som personlig mediemaskin, plassert innenfor et område du når med en utstrakt hånd, er den stor nok til å gi deg et behagelig bilde. Når den står på klaffbordet foran deg på flyet fyller skjermen omtrent like mye av synsfelter som når du sitter i stua med en 40-tommer plassert 3 meter unna.

Men sammenlignet med andre personlige apparater som mobil og MP3-spiller har den en del mer masse.

Hva inneholder den?

Spilleren er ikke bare en spiller, det er en nesten-mini-PC basert på en AMD Alchemy Au1250 600MHz prosessor. Dette er en brikkeløsning som skreddersydd for å gi mediasenter-funksjoner på en portabel enhet. Den har opptil 60 GB harddisk, WLAN og Bluetooth og den 5-tommers skjermen er trykk-følsom.

Operativsystemet er Windows CE 5.0 Professional.

Når du slår den på dukker det opp et Windows-skrivebord et kort øyeblikk før menysystemet til Cowon legger seg oppå. Men du kan velge å gå tilbake til Windows ved å klikke på Windows-symbolet nederst i den venstre skjermmenyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer