TEST: Creative 7.1 Surround

Nå har Creative sitt 7.1 surround-anlegg kommet, og vi har fôret det med ymse musikk og filmer. Svarte det til forventningene? Hadde vi egentlig forventninger? Les vår test...

TEST: Creative 7.1 Surround
Publisert
Sist oppdatert

For ikke lenge siden sjekket vi ut et 6.1 høyttalersystem fra Logitech, som tok ett skritt videre på veien til den totale surround, fra de etter hvert ganske utbredte 5.1 systemene. Du kan lese testen her.

I forhold til 5.1 har vi i 7.1 altså 2 bakhøyttalere og 2 sidehøyttalere, mens på 5.1 må de 2 bakre høyttalere sørge for både bak- og side-informasjon.

Forskjellen fra 6.1 er altså at vi har to bakhøyttalere i stedet for en.

Montering

Inspire T7700 består av en forholdsvis stor sub-bass som inneholder alle forsterkerne, og 7 satelitter. Av disse er de 3 som skal plasseres i front 2-veis, de har altså både mellomtone og diskanthøyttaler. De 4 andre høyttalerne har bare ett element som må dekke hele frekvensområdet over sub'en.

Dette er en grei løsning, siden informasjonen som kommer fra siden og bak ikke har samme frekvensområde som front-høyttalerne. Dette gjøres bevisst i surround-miks, for å øke effekten av romvirkningen. Våre ører er mer følsomme for høye frekvenser i forreste del av lydbildet enn bak og på sidene. Dette kommer jo av ørenes utforming og oppgave, nemlig både å lokalisere og identifisere lydkilden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.