Logitech MX Master 3 og Surface Precision Mouse

Test: Den beste kontormusa

Logitechs nyeste møter Microsofts beste Surface-mus i denne kontorduellen.

LOGITECH MOT MICROSOFT: To kontorfavoritter møtes til duell: Master MX 3 og Surface Precision Mouse. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LOGITECH MOT MICROSOFT: To kontorfavoritter møtes til duell: Master MX 3 og Surface Precision Mouse. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du sitter ved PC-en hver dag, er det viktig å ha en god datamus. Ellers kan du risikere å pådra deg musearm. En god og ergonomisk PC-mus gjør det også mer komfortabelt å sitte ved PC-en over lenger tid.

Mange sverger til ergomiske datamuser, som Logitech MX Vertical eller Microsoft Sculpt Ergonomic, men komfortable alternativer fra Logitech og Microsoft kan være vel så bra.

Begge selskapene har en lang og god historie med å lage kvalitetsmus og -tastatur, og begge har et riktig utvalg av PC-tilbehør i alle klasser – fra helt vanlige standardmus til et par hundre kroner til mer avanserte som fort kan koste over tusenlappen.

MX Master-serien til Logitech er kjent for å være blant de beste på markedet, mens Surface Precision, som kom i 2018, kan ses på som Microsofts motsvar til den. I høst kom MX Master 3 som vi har testet opp mot Surface-musa.

PS. Vi har ikke sett på hvordan disse datamusene gjør seg til spilling. Her anbefaler vi uansett at du kjøper en dedikert spillmus.

Logitech mot Microsoft

MX Master 3 er for det meste ganske lik forgjengeren Master 2S, men har noen viktige endringer. Logitech har redusert størrelsen, slik at datamusa nå skal passe enda flere personer, rullehjulet er ikke lenger mekanisk, men er elektromagnetisk med to modi (frispinn og trinnvis rulling), det horisontale rullehjulet er forbedret, frem- og tilbakeknappene er blitt flyttet til nedenfor dette rullehjulet og i tillegg er micro-USB blitt byttet ut med USB-C for lading og kablet tilkobling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer