Dell XPS 15

TEST: Den beste Windows-laptopen

Få PC-er kan matche Dell XPS, og nå gjør selskapet noe vi har mast om i lang tid.

DELL XPS 15: Du får neppe kjøpt en mer komplett Windows-bærbar. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
DELL XPS 15: Du får neppe kjøpt en mer komplett Windows-bærbar. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

PC-ens død er varslet mang en gang, men den økte etterspørselen etter PC-er i forbindelse med coronasituasjonen, som har satt flere millioner mennesker verden rundt på hjemmekontor, viser at den gamle og gode datamaskinen lever i beste velgående – og er enheten mange sverger til når de ønsker ting gjort.

Mens store PC-produsenter som HP, Lenovo, Apple og Acer opplevde sterk vekst i det foregående kvartalet, opplevde Dell en nedgang i antall leveranser sammenliknet med tilsvarende periode i fjor, ifølge analyseselskapene, men den amerikanske traveren er stadig nummer tre i markedet.

Dell XPS 15

Det har gått en stund siden vi testet en av Dells flotte XPS-er, noe som ikke skyldes manglende interesse fra vår side. Vi har forsøkt lenge og har omsider fått tak i et eksemplar av XPS 15 – en av de råeste 15-tommerne på markedet, som kombinerer mye kraft med en forholdsvis nett konstruksjon.

XPS-maskiner er også kjent for å være lette å oppgradere, i hvert fall minne og lagring, samt at de som regel har et godt utvalg av porter. Du kan fortsatt bytte ut og oppgradere RAM- og SSD-brikkene, men i årets modell har Dell valgt å skrote USB-A-kontakten til fordel for kun USB-C.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer