TEST: Den endelige brenneren?

Plextors nyeste håndterer alt du trenger av optisk lagring.

Publisert
Sist oppdatert

Optiske drev har spilt forskjellige roller gjennom tidene. Først CD til musikk, så til generell datalagring. DVD-brennerne overtok etter hvert markedet for brennere generelt, men er nå ikke lenger på tronen. Nå er det Blu-ray som er sjef, og det finnes flere modeller av brennerne fra et knippe produsenter.

Allsidige

De fleste Blu-ray brennerne er svært allsidige. De håndterer selvsagt brenning og lesing av Blu-ray, men leser også HD DVD. I tillegg håndteres brenning og lesing av alle varianter av DVD, og tilsvarende for CD.

Dermed nærmer vi oss veis ende for optisk lagring med roterende medier for sluttbrukere, fler-lags Blu-ray kommer først senere i 2008.

Med en BR-brenner i PCen kan du spille alle filmformater, pluss brenne alle typer plater.

Nye versjoner

Plater og brennere har vært gjennom en trang fødsel, det er ikke akkurat kø utenfor databutikkene og BD-R plater finner du ikke sammen med påskegodt på tilbud i dagligvarehandelen.

Dette skyldtes prisnivået på både plater og brennere, men det er nå i ferd med å bli en god del rimeligere. Nye materialer har blitt tilgjengelige, som gjør det mulig å produsere BD-R plater på eksisterende prouksjonsanlegg for DVD, med noen modifikasjoner. Tidligere var det nødvendig med et helt nytt produksjonsanlegg for å kunne produsere BD-R. Dette skal resultere i rimeligere plater. I skrivende stund er prisen for BD-R rundt 80 kroner pr stk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer