TEST: DivX på Playstation 3

Sonys Playstation 3 får stadig nye bruksområder. Vi har testet DivX-støtten.

Publisert
Sist oppdatert

Med den siste firmware-oppdateringen, versjon 2.10, får Playstation 3 støtte for avspilling av DivX-filmer og Windows Media Video. Dette kommer i tillegg til alle de andre formatene som allerede er støttet, som inkluderer blant annet DVD (MPEG2-filer inkl), MPEG1 og Blu-ray.

Støtten for DivX, samt lavere pris har gjort sitt til at konsollen nå virkelig skyter fart på salgslistene. Med de omfattende multimediefunksjonene er det langt flere enn de mest spillesugne kjøperne som blir tilfredsstilt.

DivX-støtten omfatter versjon 4 og nyere av kodeken, og foreløpig støttes ikke filer som er større enn 2 GB.

Prosjektet

Vi koblet PS3en til nettet, og fra menyen kunne vi velge å oppdatere firmwaren. Hele prosessen tok noen minutter, og involverte en omstart og et par EULA-tekster som vi bladde raskt forbi.

Deretter gjorde vi klart et minnekort, opprettet mappen VIDEO på rotnivå, og fylte den opp med diverse videoklipp, både i standard og høyoppløselige formater, og både DivX, Xvid og Windows Media Video.

Hvis du skal spille av media fra minnekort på PS3, må du først opprette mapper som vist over, og navngi dem med STORE BOKSTAVER, og putte filene inni sine respektive mapper.
Hvis du skal spille av media fra minnekort på PS3, må du først opprette mapper som vist over, og navngi dem med STORE BOKSTAVER, og putte filene inni sine respektive mapper. Vis mer


Støtter HD-oppløsning!

Uten at noen har fortalt oss det, viste det seg umiddelbart at både HD-oppløsningene 720P og 1080P støttes i denn firmwaren. Vi spilte blant annet av et 1080P-klipp i DivX-format som vi hadde lastet ned fra Stage 6, og det ble avspilt uten hakking eller andre problemer - og med oppløsningen tilsynelatende intakt. Ingen problemer i det hele tatt med lyd/bilde-synkronisering eller andre artefakter.

DivX-filmer på 42-tommeren behøver ikke være så uggent, til tross for høy kompresjon.
DivX-filmer på 42-tommeren behøver ikke være så uggent, til tross for høy kompresjon. Vis mer


Det var også imponerende å se hvor raskt Playstation 3 startet avspillingen, det skjedde umiddelbart. Vi kunne spole i filene - 1,5x hastighet med lyd, 10x, 30x og til slutt 100x uten lyd - som burde holde for de fleste. Vi kunne også hoppe til et valgt tidspunkt i filmen.

Etter å ha stoppet avspillingen kunne vi gjøre andre oppgaver, og deretter fortsette avspillingen fra der vi stoppet sist - automatisk. Det viste seg at PS3 husket posisjonen i alle filene som ble avspilt.

Ingen tekst

Neste testfil var en 700 MB Xvid-spillefilm i "normal oppløsning", rundt 640 piksler i bredden. Vi hadde også gjort klar en SRT-fil som inneholdt norske undertekster.

Avspillingen gikk like smertefritt her, men vi fant ingen mulighet til å vise undertekstene. Lyd og bilde var imidlertid upåklagelig, bildet ble oppskalert og detaljer og kanter ble naturligvis noe mykere på grunn av dette - naturligvis mer synlig på vår 42-tommer enn på mindre skjermer.

WMV HD støttes også, men...

Så var turen kommet til høyoppløselige WMV 9-filer som vi på forhånd hadde lastet ned fra WMV HD Content Showcase hos Microsoft. Først prøvde vi 720P-klippet, avspillingen startet like kjapt og klippet så aldeles strålende ut, det var bare én hake: lyden var borte. Fra informasjonspanelet får vi vite at klippet ikke har lyd, noe vi er sterkt uenig i.

Deretter prøvde vi avspilling av et 1080P WMV HD-klipp. Her ble bildet klemt sammen på midten, men fra informasjonspanelet kunne vi strekke det til å dekke hele skjermen. Kvaliteten var igjen fantastisk utrolig , PS3 hadde på ingen måte problemer med å spille det av uten antydning til hikke, men nok en gang manglet lyden.

WMV HD-klippene hadde fantastisk kvalitet, men lyden var borte.
WMV HD-klippene hadde fantastisk kvalitet, men lyden var borte. Vis mer


Konklusjon

DivX spilles av uten problemer, kjapt og enkelt - også klipp i full HD, etter å ha oppdatert til firmware versjon 2.10. Men støtte for undertekster må vi foreløpig vente på. Høyoppløst Windows Media Video avspilles også brillefint, men foreløpig må man her klare seg uten lyd.

Så da venter vi bare spent på neste firmware-oppdatering.

(Vi testet på den klassiske 60 GB-utgaven av PS3)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer