Test av HP Envy 32 AIO

TEST: En fantastisk PC

Det er ingen grunn til at tiden med stasjonær PC i hjemmet skal være forbi.

HP ENVY 32: HP sparer ikke på stort. Envy 32 har 4K HDR-skjerm, RTX 2060-grafikk og et flust av tilkoblingsmuligheter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HP ENVY 32: HP sparer ikke på stort. Envy 32 har 4K HDR-skjerm, RTX 2060-grafikk og et flust av tilkoblingsmuligheter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Da jeg vokste opp var det helt vanlig å ha stasjonær PC stående hjemme, men tidene har forandret seg og mange sverger heller til den portable løsningen i en bærbar PC og lar barna bruke nettbrett.

I en tid der mange er blitt «beordret» til hjemmekontor, er det nok flere som innser at det ikke er optimalt å sitte fremfor en bærbar PC, som du vanligvis dokker til en større skjerm på jobb, i lengre tid.

Og der er kanskje her at alt-i-ett-PC-ene kommer inn.

HP ENVY 32 AIO: HP kopierer ingen, men kjører sitt eget løp og leverer så det holder. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HP ENVY 32 AIO: HP kopierer ingen, men kjører sitt eget løp og leverer så det holder. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

HP Envy 32 All in One

iMac er trolig den mest populære på markedet, men nå har Apples alt-i-ett fått en skikkelig utfordrer fra Windows-leiren. HP Envy 32 AIO ble annonsert under CES-messen i Las Vegas tidligere i år og ble tilgjengelig i Norge på vårparten.

På papiret ser den riktig så spennende ut. Vi kan jo nevne en 31,5-tommers 4K-skjerm med HDR-panel, 512 GB SSD-lagring, Bang & Olufsen-høyttaler og Nvidias GeForce RTX 2060-grafikk, som gjør PC-en ikke bare til en flott kontormaskin, men også til en underholdningsmaskin for hele familien.

HP Envy 32 AIO
OperativsystemWindows 10 Home
Skjerm31,5" IPS. HDR600
Oppløsning4K (3840x2160)
Lagring512 GB SSD + 32 GB Optane
Minne16 GB DDR4
ProsessorIntel Core i7-9700
GrafikkortNvidia GeForce RTX 2060 (6 GB)
Tilkoblinger2x USB-A 3.1 Gen 2, 1x USB-A 3.1 Gen 1, 1x USB-C 3.1, 1x USB-C Thunderbolt, HDMI ut, HDMI inn, hodetelefon
Kamera5 MP med Windows Hello
LydBang & Olufsen 2.1 kanaler
Strømforsyning330 watt (ekstern)
Veiledende pris29-990 kroner

Men før vi ser nærmere på innmaten, kan vi ta en titt på utsiden.

Det første som slår en er naturligvis den store 4K-skjermen hvis ramme kun er én centimeter tykk, og får rett og slett iMac til å se litt gammeldags ut med den tjukke rammen rundt skjermen. 92,8 prosent av fronten, minus høyttaleren, er skjerm.

Nedenfor skjermen sitter det en integrert lydplanke, hvis vi kan kalle det det, fra Bang & Olufsen, som spiller svært godt , og ikke minst veldig høyt, enten du hører på musikk, ser film, spiller eller snakker med venner, familie eller kolleger.

Høyttalerne spiller overraskende godt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Høyttalerne spiller overraskende godt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Høyttaleren drives forresten av to diskanthøyttalere, to passive radiatorhøyttalere, én basshøyttaler og ytterligere to elementer, og spiller såpass høyt at vi sjelden er over nivå 30 i Windows. Det vibrerer godt i skrivebordet når vi øker volumet til 50 og setter på 50 Cents basstunge «Candy Shop», og samboeren ba meg pent om å dempe lyden. Moro!

En kul detalj er at du faktisk kan bruke høyttaleren selv om PC-en er avslått fordi den har innebygget Bluetooth. På undersiden av skjermen sitter det en flervalgsknapp – det er denne du bruker for å gjøre innstillinger på skjermen og lyd. Trykk på den, gå til innstillinger og deretter Power og slå på «Full-feature»-mode.

Da kan du koble mobilen til til PC-ens høyttaler, men også bruke den integrerte trådløse laderen på 15 watt og hurtiglading via USB når PC-en er avslått.

PS: Med «Full-feature» aktivert bruker PC-en mer strøm enn i energisparermodus når den er avslått. Vi har sjekket strømforbruket:

  • Full-feature: rundt 10 watt
  • Energi saver: 0–1 watt
Foten har integrert 15-watts trådløs lader. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Foten har integrert 15-watts trådløs lader. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Flust av porter

Av tilkoblingsmuligheter er HP Envy 32 velutrustet. På venstre side har du enkelt tilgang til SD-kortleseren og minijack-kontakten, mens det på motsatt side sider en vanlig USB-kontakt. På baksiden finner du i tillegg:

  • HDMI ut og inn
  • USB-C
  • USB-C (Thunderbolt 3)
  • To USB-A
  • LAN-kontakt

Sist, men ikke minst har PC-en en sprettoppkamera på toppen, som er veldig kjekt av personvernhensyn. Ett trykk for å få det opp til det daglige Teams-møtet og trykk det ned igjen når møtet er over.

Kameraet har også støtte for Windows Hello, Microsofts sikre ansiktspålogging, og nå går det på automatikk at jeg popper opp kameraet når jeg skrur på PC-en hver morgen.

HP Envy 32 AIO har i hvert fall nok av tilkoblingsmuligheter.
HP Envy 32 AIO har i hvert fall nok av tilkoblingsmuligheter. Vis mer
SD-kortleser og minijack ...
SD-kortleser og minijack ... Vis mer
samt USB-A er lett tilgjengelig.
samt USB-A er lett tilgjengelig. Vis mer
Sprettoppkamera med Windows Hello. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Sprettoppkamera med Windows Hello. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

For en skjerm

HP har ikke spart på mye når de valgte panel på Envy 32. 4K-panel har støtte for HDR600, der 600 indikerer maksimal lysstyrke i nits, 60 Hz oppfriskingsrate og et kontrastforhold på 6000:1.

Med HDR får du dype kontraster i film/serier og spill som støtter det, og ut av boksen er den rett og slett en fryd å bruke. Du kan også gjøre egne justeringer hvis du ikke standardoppsettet er optimalt.

Via skjermens innstillinger kan du justere ting som lysstyrke og kontrakst, men også veksle mellom modier som spill, film, levende og varm/kald. Du kan også aktivere blåttlysfilter, nattmodus og lesemodus i programmet HP Display Control.

En ting som har vært vanlig på nyere alt-i-ett-maskiner med Windows 10, er berøringsskjerm, men det har ikke Envy 32. Vi er litt usikre på om vi savner det, men vi slipper i hvert fall å tørke fingerflekker fra skjermen.

Du har flere muligheter for tilpasning av skjermen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Du har flere muligheter for tilpasning av skjermen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Til hjemmekontor

Ikke bare blir man produktiv av å jobbe med en så stor skjerm, men i disse dager gjør Envy 32 seg også godt til hjemmekontor på grunn av et helt greit kamera, gode mikrofoner og solid og klar høyttalerlyd.

Vi har prøvd PC-ens innebygde mikrofoner i noen Teams-møter og tilbakemelding har stort sett vært positiv. Kameraet på 5 megapiksler er på ingen måte det beste i klassen – det er mye støy spesielt i mørke omgivelser – men gjør absolutt jobben til videosamtaler. Mye avhenger også av kvalitet på nettet og hvilken videotjeneste man bruker, men erfaringsmessig er Teams blant de bedre hva bilde- og lydkvalitet gjelder.

Mus og tastatur

Over til et punkt der HP ikke leverer like godt, nemlig mus og tastatur. Musa er det vi vil omtale som en generisk datamus i plast som føles som den ikke koster mer enn 3–400 kroner, den ser dyrere ut, mens tastaturet er velbygd og forholdsvis godt å skrive på, men i Norge foretrekker vi ikke amerikansk oppsett med liten Enter-tast og bred venstre Shift-tast.

Og det er litt synd at HP tilsynelatende sparer på det medfølgende tilbehøret for en ellers strålende PC.

Tastaturet har for øvrig innebygd støtte for mobil og nettbrett, som er en artig detalj.

Tastaturet er velbygd og godt å skrive på, men datamusa er vi ikke så begeistret over. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Tastaturet er velbygd og godt å skrive på, men datamusa er vi ikke så begeistret over. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Mye futt

På innsiden av Envy 32 AIO sitter det en kraftig Intel Core i7-9700-prosessor, som sammen med en stor SSD-brikke på 512 GB og 16 GB arbeidsminne, takler det meste av arbeidsoppgaver uten å mukke.

Så enten du redigerer video eller bilder i Adobe-programmer, veksler mellom et tosifret antall nettleserfaner eller jobber med noe ressurskrevende, vil du oppleve at det meste går glatt.

Vi skulle dog ønske at HP valgte en raskere SSD. NMVe-brikken leverer lesehastigheter over 3 Gigabyte per sekund, men i ytelsestesten får vi ikke noe mer enn 900 Megabyte per sekund i sekvensiell skrivehastighet.

Du kan riktig nok oppgradere lagringsbrikken selv, noe som også gjelder arbeidsminnet. Envy 32 støtter inntil 32 GB minne.

PC-en er for det meste stillegående, men under spilling og andre ting som krever litt GPU-kraft, begynner viftene å surre, men det er sjeldent plagsomt høyt.

Strømforsyningen (330 watt) er ekstern og er på størrelse med Mac mini. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Strømforsyningen (330 watt) er ekstern og er på størrelse med Mac mini. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Til spilling

Vår testmaskin er utstyrt med RTX 2060-kort og det sparker godt fra seg. Det hjelper selvsagt med en kraftig Intel Core i7-prosessor, og vi har kjørt krevende spill som «Gears 5» uten store problemer – dog ikke på maks grafikkinnstillinger.

«Fortnite» og «Call of Duty: Warzone» vil også gå som en lek, og ettersom det er et RTX-kort vil du også kunne kose deg med «Minecraft» og den kommende Ray-tracing-oppdateringen, Det er rett og slett lekkert!

Ettersom PC-en har HDMI-inn kan du også koble til for eksempel PlayStation 4 Pro eller Xbox One X og kose deg med 4K-spilling.

Merk at skjermen kun støtter en bildefrekvens på opptil 60 Hz, så du vil ikke få noe mer enn 60 bilder per sekund når du spiller. Ikke et problem hvis du har koblet til en spillkonsoll, men du får ikke fullt utbytte av PC-spill som støtter over 60 bilder per sekund.

Den store 4K-skjermen gjør seg godt til spilling. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Den store 4K-skjermen gjør seg godt til spilling. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Konklusjon

«En hjemmekontorists drømme-PC», er en presis beskrivelse av HP Envy 32 AIO, for dette er en skikkelig bra PC. På den store skjermen har du nok av plass til alle vinduene dine, ytelsen er solid og du har flust av tilkoblingsmuligheter.

Men den gjør seg ikke bare godt til jobbing, men også til spilling og serie- og filmfråtsing, hvis du foretrekker det. Høyttalerne er såpass gode at du fint kan fylle stua med musikk.

TEST: En fantastisk PC

Prisen på rundt 30.000 kroner kan være vanskelig å svelge, men hvis man tenker at dette er en PC man har i 7 år eller mer – den står jo tross alt bare i ro og du kan bytte både minne og lagring hvis du ønsker mer – så er kanskje ikke prisen så galen.

Det meste står også til prisen, men vi savner nok en litt hvassere SSD-brikke og PC-en hadde virkelig fortjent en bedre mus, men ellers leverer HP den beste alt-i-ett-PC-en med Windows 10 på flere år.

Sånn bortsett fra Surface Studio 2 da, men den befinner seg i en helt egen prisklasse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer