Google Nest WiFi

TEST: Enklere blir det ikke

Nest WiFi er endelig på plass i Norge, og vi har testet.

NEST WIFI: Hvis du er ute etter et trådløst mesh-nettverk med god ytelse og rekkevidde og som er enkel i bruk? Da bør du vurdere Nest WiFi. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NEST WIFI: Hvis du er ute etter et trådløst mesh-nettverk med god ytelse og rekkevidde og som er enkel i bruk? Da bør du vurdere Nest WiFi. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Google i 2017 for første gang lanserte mesh-settet Google WiFi i Norge, merket vi stor interesse blant våre lesere, selv om vi ikke gav produktet toppkarakter i vår test.

Under et arrangement i oktober i fjor viste Google frem neste utgave av mesh-satsingen. Navnet var endret til Nest WiFi, da Nest er Googles samling av smarthusprodukter under samme paraply.

Ventetiden har vært lang, men nå er omsider Nest WiFi klar for norgeslansering.

Maskenett

For å ta en kort introduksjon til mesh-nett, eller maskenett som det heter på norsk, fungerer det slik:

Istedenfor å ha én trådløs ruter, har du i stedet to, tre eller enda flere små bokser (noder), plassert rundt på strategiske steder i boligen. Nodene er små og runde, uten eksterne antenner, og dermed langt mer plasseringsvennlig enn tradisjonelle rutere, som ikke alltid er like pene å se på.

Avhengig av hvor i boligen du befinner deg, skal dingsene dine automatisk koble seg til den noden som har best signalstyrke.

Nest WiFi kommer i hovedsak i pakker på én, to og tre bokser. Her er de veiledende prisene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer