Huawei MateBook D

Test: Et veldig godt kjøp

Huawei og Microsoft har fått tillatelse til å samarbeide igjen. Det er vi glade for.

MATEBOOK D: Om ikke perfekt, er Huawei MateBook D en bærbar PC som leverer veldig mye for pengene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MATEBOOK D: Om ikke perfekt, er Huawei MateBook D en bærbar PC som leverer veldig mye for pengene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huawei har lagt bak seg det vi må si er et forholdsvis trøblete år og ble spesielt rammet av handelskrigen mellom Kina og USA, som har ført til at flere amerikanske selskaper ikke kan gjøre forretninger mobilkjempen.

Blant dem er Google, og det er kanskje her Huawei er rammet hardest, som innebærer at Huawei ikke kan lansere nye smarttelefoner med Android og Google-tjenester om bord.

USA har riktignok åpnet for at enkelte amerikanske selskaper kan samarbeide med Huawei, men det må de søke om, og Google har så langt ikke blitt godkjent. Det er har derimot Microsoft, og det er derfor jeg i skrivende stund sitter her med en ny MateBook D foran meg med Windows 10 om bord.

MateBook D

Huawei har imponert stort etter inntoget i PC-markedet for noen år siden, og de har lyktes godt med å levere gode bærbare PC-er til relativt greie priser. Spesielt MateBook X Pro har utmerket seg – en PC som vi gav terningkast 6 – men også de rimeligere modellene har vist seg å være gode kjøp.

MateBook X-serien er selve flaggskipet, MateBook 13 og 14 er i mellomklassen og MateBook D-serien er for dem som ikke trenger den beste maskinvaren, men vil ha en bærbar som gjør seg godt til for eksempel utdanning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer