TEST: Fem kraftige skjermkort

Snart kommer det nye konsoller fra både Sony og Microsoft, men hva kan du vente deg hvis du betaler det samme for et skikkelig skjermkort til PCen? Vi tester fem høyaktuelle grafikkort for opp til tre tusenlapper.

TEST: Fem kraftige skjermkort
Publisert
Sist oppdatert

Dagens skjermkort har gått en lang vei fra de små tilleggskortene som ganske enkelt viste bilder på skjermen. I dag har de like mye minne som mange av PCene de sitter i, og sin egen 3D-prosessor på 3-400 MHz - bare for å kunne gi deg de siste 3D-spillene.

Skjermkortet er den viktigste delen i et hvert spillsystem - og kanskje den viktigste oppgraderingen av PCen din hvis du ønsker å spille de siste spillene. Men hva får du hvis du velger å bruke pengene på et nytt skjermkort i stedet for å satse på de siste konsollene?

Nvidia vs. Ati - som vanlig

DinSide Data har testet de fem skjermkortene som gir deg aller mest for pengene i prisklassen mellom 2.500 og 3.500 kroner - som er det vi regner med at Xbox 360 og Playstation 3 vil koste.

Ati og Nvidia står for grafikkbrikkene, og det er også de som har lagt inn grafikken i konsollene alle venter på. Vi har sett på GeForce 6800 GT, Radeon X800 XL og Radeon X850 i forskjellige varianter, og testet ytelse, støyproduksjon, design, bundle (hva følger med kortet?) og pris for å finne det beste kjøpet.

Det beste prisforholdet for skjermkort ligger akkurat under toppkortene og like over mellomkortene (som GeForce 6600 og Radeon X700), og inneholder en urskog av kort fra forskjellige generasjoner. Det er ofte her du finner fjorårets toppkort, men denne gangen ser vi bare på den siste generasjonen fra de to største brikkedesignerne - før også disse blir gammelt nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.