Asus ZenBook Pro Duo

TEST: For en PC!

Asus tar sats og prøver noe helt nytt, men de treffer ikke helt blink.

ASUS ZENBOOK PRO DUO: Dette er en av årets råeste PC-ene, men vi falt ikke helt pladask. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ASUS ZENBOOK PRO DUO: Dette er en av årets råeste PC-ene, men vi falt ikke helt pladask. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Produktivitet er stikkordet når Asus lanserer ZenBook Pro Duo - laptopen med ikke bare én, men to skjermer.

For når du kommer dithen at du har så mange vinduer åpne at det ikke lenger er plass til flere på hovedskjermen, kan du flytte dem ned til skjermen som Asus har døpt ScreenPad Plus.

Dette er forresten ikke første gang Asus prøver å få plass til en ekstra skjerm på en bærbar PC - de har også andre modeller hvor faktisk styreflaten er en skjerm. Med ZenBook Pro Duo har de altså tatt det et steg ekstra, og i tillegg til en råflott OLED-skjerm på 15 tommer, har PC-en også en 14-tommer med 4K-oppløsning rett over tastaturet - i et svært bredt format.

Asus ZenBook Pro Duo

Vi kan jo nevne at PC-en er utstyrt med en kraftig Intel i7-prosessor, 16 GB arbeidsminne (den kan også konfigureres med i9-prosessor og 32 GB minne) og grafikkortet Nvidia GeForce RTX 2060 - den har ingen problemer med å dra store spill - men du er nok mest interessert i å høre om hvordan den ekstra skjermen er i bruk.

Prisen for denne konfigurasjonen ligger på 26.999 kroner.

Som vanlig starter vi uansett med designet. ZenBook-en er kloss med sine 2,5 kilo og en tykkelse på 25 millimeter, som selvsagt er nødvendig med all den kraften som er innabords som trenger luft og rom for å holde seg avkjølt. Og det er også derfor PC-en har to store lufthull på hver side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer