TEST: Fremtidens harddisker

Seagate har sluppet sin 120 GB harddiske Barracuda V også med S-ATA grensesnitt. Da var det duket for duell i gråværet, med forskjellige øvelser. Vi fikk faktisk et par overraskelser.

Publisert

Flatkabler til lagringsenheter er noe herk, av mange grunner. De er vanskelige å plassere på en ryddig måte, de tar mye plass og hindrer ofte luftsirkulasjon inne i PCen.

Plasseringen av kontaktene kan ofte være problematisk i forhold til diskene. Det er også begrensninger for hvor høye frekvenser de kan håndtere i praksis på grunn av sin fasong.

Det hadde vært mye bedre med en kabeltype som er mindre omfangsrik og som kobles direkte fra hovedkort eller kontroller til disken.

Arbeidet med Seriell ATA (S-ATA), som er den samme protokollen som brukes i vanlig ATA, men levert over en annen kabeltype, ble organisert allerede i februar 2000 og demonstrert allerede om høsten samme år.

Dette og mer bakgrunnsstoff om Serial ATA kan du lese i denne artikkelen som vi skrev i august 2000.

Oppsett for test

Seagate var første ute med å demonstrere harddisker med S-ATA, de er også først ute med vanlige 3,5-tommers harddisker med dette grensesnittet.

De leverer nå sin Barracuda V 120GB i tre utgaver: med tradisjonell ATA-100 og 2 eller 8 MB hurtigbuffer og med S-ATA-150 og 8 MB hurtigbuffer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer