TEST: Fujitsu Esprimo Q900

Mini-PC med Core i5 - heftig mini-PC.

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mini-PC med like mye muskler som en vanlig stasjonær PC - omtrent. Det er grenser for hva det er mulig å putte inn i en så liten boks, men i mange tilfeller er det mer enn nok.

Maskinen vi har hatt på testbenken er utstyrt med en Core i5 prosessor og den nyeste integrerte grafikken fra Intel. Det gir mer enn nok muskel til de fleste bruksområder for denne maskintypen.

Stue-PC eller ikke?

Q900 er tenkt som en stue-PC, den kommer med en egen fjernkontroll som gjør mus og tastatur unødvendig i flere brukssammenhenger, da snakker vi om å la seg underholde av film og musikk og enkel surfing.

Men maskinen byr på mye mer kraft enn du trenger til dette. Du trenger egentlig ikke en prosessor i Core-serien for å vise video - selv ikke HD - og surfe, og den integrerte grafikken er også kapabel til mer enn dette.

Dessuten vil du kunne bruke maskinen også til å lage innhold, som videoredigering, innspilling, redigering og miksing av musikk, bilderedigering osv.

Grønn maskin

Fujitsu har lagt vekt på lavt strømforbruk, derfor er det mobilversjonene av Core-prosessorene som brukes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer