TEST: GarageBand for iPad

Ditt eget garasjeband på iPad? Apple legger lista høyt med GarageBand, og kommer nesten helt i mål.

Gammelt og nytt i skjønn forening? Foto: Brynjulf Blix
Gammelt og nytt i skjønn forening? Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under lanseringen av iPad 2 ble det også presentert to nye programmer fra Apple. Disse programmene - Garageband og iMovie - nedstammer fra Apples iLife-samling, som er personlige produktivitetsverktøy med vekt på kreativitet og estetikk i lyd og bilde.

Dette er klare tegn på at Apple ser for seg en dreining av markedet for datautstyr som går mot apparater som er enklere i bruk og med vesentlig lavere pris enn tradisjonelt dataustyr og tilhørende programmer.

Steve Jobs plasserte iPad i "the post-PC era", vel å merke som konsumentprodukt. Salgstallene bekrefter dette, og i første kvartal 2011 står vanlige Mac'er bare for 20,3 % av inntektene til Apple. iPad er allerede oppe på 17,2% og vokser i en helt annen fart enn Mac-markedet.

For at dette skal fortsette å ta av må ikke maskinvaren være en begrensende faktor. Poenget med iPad 2 var nettopp å skape bedre muligheter for programutviklerne, og Apple har selv lagt lista rimelig høyt med disse nye programmene.

Les også: Vårt førsteinntrykk av iPad 2

Leketøy eller kreativt verktøy?

For de som ikke allerede vet det er GarageBand et program for å lage musikk. Det har lav terskel, slik at de som ikke har instrumental-ferdigheter også kan organisere musikalske elementer. Samtidig kan de av oss som er habile på sitt instrument også ha stor glede av programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer